Ако Украйна не успее да отвоюва своите територии от Русия,

...
Ако Украйна не успее да отвоюва своите територии от Русия,
Коментари Харесай

Бившият министър на отбраната: Ако Украйна не победи, Москва ще нападне друга европейска държава

Ако Украйна не успее да отвоюва своите територии от Русия, това значи Москва да нападне друга европейска страна до 3-7 години. Това съобщи в NOVA „ Здравей, България " някогашният министър на защитата Велизар Шаламанов. Той изключва Съединени американски щати да отдръпват своята поддръжка за Украйна.

Виждаме забележима смяна в отбранителната политика на България. Досега не се говореше, като политическо решение, да желаяме противокорабни системи, за противовъздушна защита.

Досега не се говореше да прегледаме положението на въоръжението и техниката, съобщи Шаламанов. По думите му действително с тези дейности участваме и в подготовката на украинските сили.

2024 година ще бъде извънредно амбициозна и осъществяването на задачите зависи от мобилизацията на помощта, в това число и от България, съобщи Шаламанов. Той подчертава, че НАТО за първи път е изготвила отбранителни проекти и всичко, което не може да бъде употребявано в тях, става с отпаднала нужда.

Това, което е належащо на България, се дава по отбранителните проекти на НАТО, сподели някогашният министър. По думите му този вид решения са главният инструмент да се отвори и вратата за Шенген.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР