Ако тръгнете на специална градска мисия по откриване на паметник

...
Ако тръгнете на специална градска мисия по откриване на паметник
Коментари Харесай

„Keep Walking България” - проект за впечатляващи жени, които оставят следа

Ако тръгнете на специфична градска задача по разкриване на монумент на някоя бележита българка, би трябвало занапред да знаете, че няма да постигнете резултат. Защото в България просто няма монументи на нито една българска жена, която да е била действителна историческа персона – има единствено на дами облици, употребявани като знак за някакво обръщение.

Това звучи все по-странно във време, в което дамите заемат значими публични постове, упражняват съществени специалности, имат високи достижения в спорта, ръководят компании и изобщо – развиват се наедно с мъжете. Примерът, който доста дами са давали с активността си, пътищата, които са проправяли в разнообразни области от живота, са основни за триумфа на хиляди други дами и девойки след тях, които в този момент вървят по стъпките на някоя своя предшественичка без даже да го подозират.

Затова и планът „ Keep Walking България ” на Johnnie Walker, който трансформира елементарни места из града във виртуална изложба, представяща няколко изключителни българки, е толкоз въодушевяващ и значим.

Той ще се организира в разнообразни градове в страни от Източна Европа, като във всеки един от тях ще бъдат представяни забележителни дами, оставили следи в разнообразни сфери от живота. Така техните достижения, триумфи и активност ще бъдат маркирани по видим и изобретателен метод, забележим за всички хора и най-много за младите дами, които имат потребност от добър образец и храброст в преследването на фантазиите си.

Следите с имената на всяка от дамите, определени да бъдат посланици на акцията, ще бъдат сложени под формата на постери и стикери на разнообразни места в столицата – на метростанции, в молове и спирки.

Във всяка визия ще има подложен специфичен QR код , който ще ви води до страница, в която „ следите “ оживяват и разкриват повече информация за акцията и дамата, чиято стъпка сте последвали. Там потребителите могат да оставят и своя виртуална диря, името и къса персонална история, обвързвана с това по какъв начин всеки от нас дава сили на дамите в своя живот.



Тъй като планът е направен с опция за гео таг, можете просто да насочите камерата си към улицата и да видите всички останали, които са се включили, както и да прочетете историята им, която ще се пресъздава до името на всеки човек.

В България акцията е поверена на няколко превъзходни и изявени дами, които са знак на храброст и триумф освен в съответната област, в която работят, само че и в публичното пространство.

Виктория Радославова е редактор и публицист, основател на идеята за основаване на филми, които са налични за глухонеми хора. Нейната фондация „ Чуй ме със сърцето “ е ориентирана към основаване на стандарт за профилирани надписи за глухонеми хора. В този план обаче тя участва с идеята си за битка с едно от най-разпространените болести измежду дамите в детеродна възраст – ендометриозата.

Ивелина Чоева е бизнесмен и създател на приложението " За теб " – първото сходно в Източна Европа, ориентирано към дамите, които се борят с домашно принуждение. Тя постоянно декларира в общественото пространство, че застава с лице против казуса с домашното принуждение, като по този метод му се опълчва.

Джейн Димитрова пък е основател на компанията FoodoBox, която се бори с разхищението на храна – голям проблем в международен мащаб, само че и опция тази храна да бъде оползотворена. Казва за себе си, че като жена бизнесмен, има вяра, че проправя път към по-добро и стабилно бъдеще.

Актрисата Яна Маринова споделя, че в ролята си и в живота, и на сцената нейната цел е да покаже силата на женската увереност – по тази причина и се причислява към този план в опит да подчертае и опише повече за тази линия в женския темперамент.

Мария Илиева е петото име в редицата от забележителни българки, които взимат присъединяване в плана. Знае, че като жена, майка, актьор и продуцент, тя оставя следи и желае да окуражи и актуалните девойки и дами да стъпват самоуверено по този път, а за какво не и да черпят ентусиазъм от нея.

Проектът на Johnnie Walker „ Keep Walking България ” започва на 8 септември и има за цел да разшири границите на статуквото, в което дамите се намират в другите страни. Жените вървят по своя път, само че стъпките им постоянно остават невидими. Инициативата има за цел да промени това и да окуражи дамите да не се тормозят да оставят забележими следи с това, което вършат, работят и за което се борят, тъй че да бъдат видяни, чути, последвани и приети.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР