Ако тестото е прекалено меко, необходимо е да добавите още

...
Ако тестото е прекалено меко, необходимо е да добавите още
Коментари Харесай

Как да си направите идеалното тесто: Майсторски съвет

Ако тестото е прекомерно меко, належащо е да добавите още брашно.

Ако тестото се разпада, няколко са аргументите за това. Недостатъчна лой, малко течност и прекомерно студено масло – което скапва пясъчното тесто. Не забравяйте да загреете маслото до стайна температура, преди да омесите тестото!

Ако пълнежът не се сгъсти задоволително – може би температурата на печене е прекомерно ниска, яйцата не са били задоволително, времето не е било задоволително, с цел да се изпече продуктът.

Ако температурата на печене е прекомерно висока, пълнежът може да се препече. 

Ако печивото изгори, деликатно отстранете изгорелия пласт и по-късно поръсете с пудра захар.

Ако съхранявате пайовете в керамични съдове, покривайте ги със салфетка от естествена материя, те ще запазят своето величие и прохлада за по-дълго.

Можете да разрежете идеално ронлива торта, в случай че нагреете ножа преди рязане, като го потопите в кипяща вода в продължение на 1 минута. 

Ако тестото е забъркано добре, само че се полепва по ръцете, използвайте стъклена бутилка със студена вода като точилка. Тя разточва съвършено!

Много вкусна глазура се получава, в случай че разтопите шоколад и ментови бонбони, като ги смесите с няколко лъжици вода или мляко.

Вкусно и красиво печиво – налично наслаждение. Дори и рядко да печете, направете го добре. Нашите препоръки сигурно ще ви оказват помощ да се превърнете в майстори, а външният тип и усетът на продуктите, които печете, ще бъдат неповторими. Опитайте и ще съумеете!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР