Ако тенденцията на покачване на заразените с продължи, следващите мерки

...
Ако тенденцията на покачване на заразените с продължи, следващите мерки
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова заговори за затваряне на молове и фитнеси

Ако наклонността на повишаване на инфектираните с продължи, идващите ограничения в София ще включват затварянето на огромните търговски центрове и фитнесите. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред " Нова телевизия ". Тя посочи, че такова е предписанието на шефа на столичната здравна ревизия Данчо Пенчев .
По думите ѝ лечебните заведения в града към момента могат да понесат натиска от пациенти, само че е на прага от обстановката, в която системата ще стартира да изпитва огромни компликации. Фандъкова добави, че се надява детските градини и учебните заведения да не затварят и това ще е последното нещо, което ще предложи, само че добави, че решението се взима от специалистите и лекарите.
" При дребните възпитаници и детските градини може да се съблюдават ограниченията, тъй като се работи в една стая, не се смесват с паралелките ", сподели още тя.
Фандъкова пое ангажимент да ревизира дали ограниченията се съблюдават на битака в София и в случай че има проблеми, той ще бъде затворен.
Инцидентът с шахтата
Относно съдбовния случай с момчето, умряло от токов удар в София, Фандъкова сподели, че продължава следствието по случая.
" За трите павилиона, които са на общински терени, са издадени заповедите за унищожаване. За двата, които са на терена на болничното заведение, чакаме констативните актове, с цел да може да се издадат такива заповеди ", разгласи кметът.
 Засилени инспекции за спазването на Covid ограниченията в София Засилени инспекции за спазването на Covid ограниченията в София
Заради усложняващата се епидемиологична конюнктура Столичната община зачестява инспекциите за спазването на противоепидемичните ограничения в търго...
Тя беше безапелационна, че нищо нелегално не би трябвало да остане работещо. " Затова упорствам всички, които имат отношение, незабавно да се активизират и да свършат работата си. Абсурдно е да работи обект, който няма уверение за въвеждане в употреба ", изясни още тя.
Според столичния кмет са изпълнени редица ограничения, което трайно е довело до понижаване дните със замърсяване на въздуха.
" Миналата година постигнахме средно-годишните правила. Това е въпрос, който не може да се реши за ден или два. Истината е, че към момента остават дни с превишения и много високи моментни стойности. През януари имаше напълно малко превишения ", добави Фандъкова.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР