Ако тази седмица се провеждаха извънредни парламентарни избори ГЕРБ би

...
Ако тази седмица се провеждаха извънредни парламентарни избори ГЕРБ би
Коментари Харесай

При избори днес ГЕРБ-СДС отнасят всички с близо 25 %, ПП-ДБ втори с 20,4 %

Ако тази седмица се организираха изключителни парламентарни избори ГЕРБ би спечелила с 24,9%, ППДБ биха получили 20,4%, " Възраждане " - 13,8%, Движение за права и свободи - 12,8%, Българска социалистическа партия - 8,6%. Това демонстрират данните от социологическо изследване на " Център за разбори и маркетинг " на Юлий Павлов. Според проучването Има Такъв Народ на Слави Трифонов е под чертата с 3,5%. 43,2% от интервюираните считат, че държавното управление на Николай Денков се оправя " по-скоро несполучливо ". Обратно, заем на кабинета дават едвам 31,2%.
 
 Според вас по какъв начин се оправя държавното управление на Денков Според вас по какъв начин се оправя държавното управление на Денков Източник: ЦАП
Центърът за разбори и маркетинг за първи път мери и електоралния капацитет на възможна нова партия на Иван Гешев, който към този момент разгласи основаването на гражданско придвижване " Справедливост за България ". Данните сочат, че Гешев потегля с евентуален актив от 6,3%, без още да е учредил партия. От тези 6,3% твърдо решени да гласоподават за някогашния основен прокурор са 1,2%, а 5,1% декларират, че е допустимо да пуснат вота си за него.
 
 Бихте ли дали своят вот за партия на Иван Гешев Бихте ли дали своят вот за партия на Иван Гешев Източник: ЦАП
45,7% не утвърждават метода, по който Гешев бе освободен като основен прокурор, до момента в който 34,3 го утвърждават. В същото време 66,7% утвърждават кардинално уволнението на Гешев.
 
62,9% от интервюираните обаче не утвърждават и избора на Борислав Сарафов за краткотраен основен прокурор. Според 73% от българите е значимо най-сетне да бъде определен нов състав на Висшия правосъден съвет, който работи с изминал мандат. 
 
Първи по доверие измежду политиците изрично е президентът Румен Радев с 41,2%, следван от Мария Габриел с 38,3%.
 
Изследването е извършено със лично финансиране на Центъра измежду 1021 пълнолетни български жители посредством директно стандартизирано изявление " лице в лице ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР