Можете ли да спечелите повече със CD или спестовна сметка с висока доходност в момента?

...
Ако търсите сигурен и стабилен инвестиционен продукт, депозитните сертификати (CD)
Коментари Харесай

Ако търсите сигурен и стабилен инвестиционен продукт, депозитните сертификати (CD) и спестовните сметки с висока доходност са две страхотни опции за разглеждане. И двете предлагат конкурентни лихвени проценти в сравнение с обикновените спестовни сметки, и двете са защитени от федерална депозитна застраховка.

Коя сметка е по-добра за вас, зависи от редица фактори, един от най-големите от които е колко лихва имате стоят да печелят. За да вземете по-информирано решение, важно е да знаете какви са текущите проценти по CD и високодоходни спестовни сметки.

Вижте днешните най-добри проценти за спестявания тук.

Можете ли да спечелите повече с CD или високодоходна спестовна сметка точно сега?

И CD, и високодоходните спестовни сметки плащат до 10 пъти средните национални проценти на спестяване (ако не и повече). В среда с високи проценти, каквато преживяваме днес, това ги прави лесен начин да увеличите спестяванията си по-бързо. Но кое печели най-висока възвръщаемост в момента?

Към 7 септември 2023 г. най-високодоходните спестовни сметки предлагат следните ставки:

Milli спестовна сметка: 5,25% APYUFB спестовна сметка с висока доходност: 5,25% APYПопулярни директни спестявания с висока доходност Сметка: 5,20% Платинена спестовна сметка в APYCIT Bank: до 5,05% APY

За сравнение, днешните най-високи проценти на CD са:

Connexus Credit Union: до 5,76% APY (1-годишен срок)LimeLight Bank: 5,50 % APY (1-годишен срок) Спестявания от хляб: 5,50% APY (1-годишен срок) Popular Direct: 5,50% APY (1-годишен срок)

Така че, ако търсите единствено най-високата възвръщаемост на вашите спестявания , компактдисковете са по-добрият залог в момента.

Сравнете сметките онлайн сега, за да разберете колко бихте могли да печелите.

Други съображения

Лихвеният процент е важен фактор при вземането на решение дали да отворите CD или спестовна сметка с висока доходност. Но това не е единственият фактор. Докато претегляте възможностите си, трябва да имате предвид и следното.

Кога ще имате нужда от средствата си

Много CD-та начисляват неустойка, ако теглите средства преди изтичането на срока. Това може да отмени всички допълнителни приходи, които може да сте натрупали с по-висок лихвен процент. Ако искате гъвкавост за достъп до средствата си по всяко време — например, ако те служат като фонд за спешни случаи — спестовна сметка с висока доходност може да бъде по-добрият избор.

В допълнение, най-високите цени на CD всички изброени по-горе са за едногодишни компактдискове. Ако искате различен срок, вашият лихвен процент може да бъде значително по-нисък.

Изисквания за минимален депозит

За да получите някои от най-добрите лихвени проценти, изброени по-горе, може да се наложи да депозирате определена сума, когато отваряте акаунта или поддържате определен баланс всеки месец. Ако нямате достатъчно пари за това, може да бъдете ограничени до акаунти със значително по-нисък APY.

Фиксирана срещу променлива ставка

Цените на CD са фиксирани, когато отворите сметката. Това означава, че ако отворите компактдиск, когато лихвените проценти са високи — каквито са сега — ще се насладите на този висок процент за продължителността на компактдиска, дори ако общите лихвени проценти спаднат. Така че, ако можете да си позволите да заключите парите си за целия срок, бихте могли да спечелите повече с компактдиск, отколкото със спестовна сметка с висока доходност.

За разлика от това, процентите по спестовна сметка с висока доходност са променлива, което означава, че те нарастват и падат заедно с лихвения процент на федералните фондове. Ако лихвите се покачат, ще се повишат и вашите приходи. Въпреки това, ако процентите паднат, вашият потенциал за печалба също ще намалее. Знаейки накъде се движат цените в момента, може да ви помогне да вземете по-информирано решение.

Готови ли сте да намерите следващия си акаунт? Вижте възможностите си тук.

Долната линия

Въпреки че днешните най-добри компактдискове плащат повече от днешните най-високодоходни спестовни сметки, вашият потенциал за печалба зависи от редица фактори, включително как колко пари трябва да депозирате, кога ще имате нужда от достъп до тези пари и накъде се насочват лихвените проценти. Като вземете предвид всички тези фактори, можете да намерите най-добрата цена за вашите нужди и цели.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР