Ако търсите добро мезе за бира, то може да спрете

...
Ако търсите добро мезе за бира, то може да спрете
Коментари Харесай

Бирени кюфтенца, с които да се поглезим

Ако търсите положително мезе за бира, то може да спрете на момента! В тази публикация ще откриете страхотна рецепта за бирени кюфтенца. Те се споделят по този начин, не тъй като има бира в тях, а просто вървят идеално с една потна и студена халба лагер. Вижте по какъв начин да ги извършите: 

Съставки

1 чаша маслини без костилки

½ дребен червен лук, нарязан на едро

¾ чаша едро нарязани листа от прясна мента

½ чаша жестоко нарязан свеж магданоз

2 чаени лъжички лимонова кора

½ чаша сирене

2 огромни яйца

1 ½ чаени лъжички сол

½ чаена лъжичка прясно надробен черен пипер

1 кг говеждо месо

1 кг мек италиански салам

1 доматено пюре

3 чаши телешки бульон

⅓ ч.л. от люта чушка

Инструкции:

Загрейте фурната до 235°. Пасирайте първите 5 съставки в кухненски робот 8 до 10 пъти или до нарязване. Разбъркайте идващите 6 съставки и сместа от маслини в огромна купа, до момента в който се смесят добре. Оформете сместа в топчета и поставете в тава. Печете при 235° за 12 минути. Охладете 5 минути.

Междувременно загрейте огромна тенджера на сдържан огън. Добавете доматено пюре към изсъхнал тиган и гответе, като разбърквате понякога, 3 минути или до момента в който пастата стартира да става кафява и покрива дъното на тигана. Увеличете топлината до висока и прибавете телешки бульон, като разбърквате, с цел да разхлабите късчета доматено пюре от дъното на тигана. Разбийте до гладка примес. Разбийте пикантен пипер, до момента в който се смеси. Намалете топлината до най-малко. Добавете варените кюфтета и сервирайте топли.

Източник:

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР