Ако Тагарев изисква нещо, трябва да си подаде оставката днес

...
Ако Тагарев изисква нещо, трябва да си подаде оставката днес
Коментари Харесай

Пеевски: Ако Тагарев изисква нещо от парламента трябва да си подаде оставката веднага

Ако Тагарев изисква нещо, би трябвало да си подаде оставката през днешния ден пред българския парламент незабавно! Тагарев не може да изисква нищо от българския парламент, може да внесе, комисиите да го прегледат, това е законовия ред, и Народното събрание да реши. Министрите не могат да изискват нищо от Народното събрание.

Така депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски коментира искането на военния министър Тодор Тагарев депутатите да одобряват по-бързо договорката за бронетранспортьорите " Страйкър ".

Пеевски изясни, че може да желае оставката на министър, тъй като Народното събрание е избрал държавно управление.  " Лично аз съм си дал вота за този кабинет и мога да желая от името на нашата парламентарна група ", заяви Пеевски. Но посочи, че би трябвало да види изказването на Тагарев и ще го разяснява по-късно.

Винаги има недоволни, когато има промени в интерес на хората, разяснява той рецензиите към измененията в конституцията.

Ние считаме, че сме създали най-хубавия план за промени в Конституцията, който и ще гласуваме, добави депутатът от Движение за права и свободи.

Мандатът на основния прокурор остава единствено един за 5 години и това ще бъде променено сред първо и второ четене, това е нашето условие да подкрепим измененията в Конституцията, безапелационен бе Пеевски.

Той добави, че от Движение за права и свободи не желаят да имат номинации за министри в кабинета на ротацията.

" Няма да участваме в това нещо ", посочи още той.

Пеевски подсети, че откакто ГЕРБ се отдръпнаха от предлагането за смяна на датата на националния празник от 3 март на 24 май, Движение за права и свободи и ПП-ДБ нямат задоволително гласови, с цел да прокарат сходна смяна.

Днес измененията в конституцията няма да бъдат признати на първо четене, тъй като нямаме нужните 180 гласа за това, изясни Пеевски. 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР