Ако свързвате бирата само с лято, спортни фенове или момичета,

...
Ако свързвате бирата само с лято, спортни фенове или момичета,
Коментари Харесай

Най-често срещаните заблуди за бирата

Ако свързвате бирата единствено с лято, спортни почитатели или девойки, които театралничат за фотография в Instagram, грешите. Защото тази напитка е доста повече.

Тя е история, минала е дълъг път и се оказва, че има доста секрети, за които не подозираме. Ето няколко забавни и любопитни обстоятелства за обичаната на доста хора напитка.

Бирата би трябвало да се сервира ледено студена

Всъщност, с цел да се насладите пълноценно на бирата, би трябвало да я сервирате на към 20 градуса. Причината е, че при тази температура рецепторите ви ще усетят най-добре усета й.

Замразените чаши ще запазят усета на бирата

Вие бихте ли пили вино в изстудени чаши? Не! Това важи и за бирата.

Тъмната бира е по-тежка

Ако избягвате тъмните типове бира, тъй като се страхувате от тяхната активност, сте в последна илюзия. Според Хали Бийун, кореспондент и създател на The Naked Pint, този мит се носи по отношение на Гинес, която се показва като кремообразна и съвсем като храна – чувството, което те дават в своите реклами.

Пиенето на бира от бутилката е най-хубавият метод да й се насладите

Разбира се, бутилката може да наподобява по-изискана от кенчето, само че не е най-хубавият метод да й се насладите, тъй като в цялостното чувство би трябвало да взе участие и носа. Това значи, че отпиване от халбата е най-правилният метод.

Можете да съхранявате бирата на всички места

Бирата би трябвало да се съхранява в ледник. Тя реагира най-добре на студено, мрачно място.

Всички бирени бутилки са идентични

Тъмните бутилки са значими, по-чистите, зелени бутилки наподобяват добре, само че те не пазят бирата ви от светлината. Бирата в тъмна бутилка ще бъде с по-наситен усет.

Бира в кен значи, че е по-евтина

Кенът е превъзходен метод да отбраните бирата, само че в старите времена той придава на напитката алуминиев усет. Повечето от кутиите, които занаятчийските пивоварни употребяват през днешния ден, имат водна основа, тъй че бирата в действителност не допира алуминия, което не скапва усета. Освен това те са по-лесни за изстудяване.

Бирата е доста по-проста от виното

Имате четири съставки - малц, квас, вода и хмел. Смесването на тези съставки по друг метод ще ви даде разнообразни сортове бира, само че пивоварните вършат някои в действителност страхотни неща, като прибавят усети, които в никакъв случай не бихте предполагали, че ще се комбинират толкоз добре в бирата.

Това е едно от занимателните неща за бирата, нещо като готвене, изпробване. А това празви процесът толкоз занимателен и забавен.

Бирата е отговорна за биреното коремче, а коктейлите няма да навредят толкоз

Разбира се, всичко допълнително ще докара до повишаване на тежестта, само че бирата надали е най-калоричната напитка, която ще намерите в бара. Реално множеството от типовете вино са много по-високо алкохолни, да не приказваме за коктейлите. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР