Ако страстта ви сладкиши и обичате да си цапате ръцете

...
Ако страстта ви сладкиши и обичате да си цапате ръцете
Коментари Харесай

Всички съдове за десерти, които винаги трябва да имате под ръка

Ако пристрастеността ви сладкиши и обичате да си цапате ръцете с всевъзможни сладки вкусотии, би трябвало да оборудвате кухнята си с подобаващи съдове за приготвянето на десерти. Те играят огромна роля за съвършения външен тип и форма на вашите сладкиши, а от време на време даже не можете да приготвите нещо сладичко без идеалния съд. Ето за какво сме събрали на едно място всички съдове за сладкиши, които би трябвало да имате.

Форма за мъфини – закъде сте без обичаните кексчета, които могат да бъдат със сладостен или солен заряд, а и без подобен. Тези форми нормално са с 6 или 12 гнезда. Ще ви трябват и хартиени формички, които да сложите в тях и в които да напълните сместа за мъфините. Ако изберете силиконова форма, може и без хартиени, тъй като след това елементарно се вадят и не залепват. Изненадайте всички с дребни вкусни и красиви кексчета!

Форма за кекс – евентуално сте израснали с кексовете на баба си и майка си и те постоянно са били в съвършена форма. Това се реализира със специфична форма за кекс, в която се излиза сместа за сладкиша. Силиконовите са доста комфортни, тъй като в тях кексът не залепва и се вади елементарно. Може да я ползвате за приготвянето и на други ястия, освен на кексове.

Огнеупорни купи – в тях може да приготвяте крем карамел или други кремове, десерт, плодови салати. Те се поставят в студена фурна, не в загрята. Важно е да ги намазните преди да изсипете тесто в тях, тъй като може да залепне.

Форма за торта с кръг – може да изберете и форма с падащо дъно, в която да приготвяте обичани си чийзкейк. Във формите с кръг се подготвят елементарно торти с блатове, които би трябвало да стегнат. Ако имате тефлонова форма, използвайте хартия за печене, с цел да не загори блатът. Печете на не повече от 200 градуса, с цел да не похабите покритието на формата.

Форми за сладки – в случай че обичате да вършиме коледни сладки и бисквитки, ще ви трябват формички за тях. На пазара може да откриете най-различни такива с форма на животни, елхи, детски герои и какви ли още не. Това е добър метод да накарате децата да проявят интерес към храната и да им предложите нещо потребно и вкусно. Може да си вземете формички и за солени ястия, с които да поднасяте храната по забавен за малчуганите метод.

Форма за къс – от тях може да намерите и такива с падащо дъно. В тях се подготвят сладки и солени пайове. Хубаво е да имате по-малка и по-голяма форма за къс, с цел да можете да подготвят друго количество примес.

По-голяма тава с правоъгълна или кръгла форма – нея може да ползвате и за приготвянето на солени съществени ястия, хлябове, баници и по-големи сладкиши като саралия, тиквеник и други. Срещат се в разнообразни материали. Важно е да имате най-малко една такава тава, тъй като може да я ползвате за най-различни сладки и солени нещица, с които да зарадвате фамилията си.

Къдрави формички – нормално служат за подготвяне на кошнички или тарталети. Ще се влюбите в тях от пръв взор, тъй като вършат сладките в действителност очарователни. Чудесни са за празник или специфичен мотив.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР