Ако страдате от ниско самочувствие и несигурност, вероятно често се

...
Ако страдате от ниско самочувствие и несигурност, вероятно често се
Коментари Харесай

10 причини защо трябва да спрем да се сравняваме с останалите

Ако страдате от ниско самочувствие и неустановеност, евентуално постоянно се сравнявате с хората към вас.

Сравнението може да е потребно, когато го използваме да надграждаме себе си, само че без да се усещаме зле.

Във всички останали случаи не би трябвало да го вършим. Това, което пречи на увереността ни, е картината в главата ни какви би трябвало да бъдем.

1. Не всичко в живота е почтено

Някои хора просто имат шанс от раждането си. Надарени са с хубост, която им оказва помощ всекидневно или са от заможно семейство, което им е пособие да съумеят по-лесно от останалите. Това е действителността, някои имат повече преимущества. Осъзнайте, че и вие имате освен това от различен човек.

2. Изхабена сила

Цялата сила, която фокусирате върху живота на другите, можете да я насочите към вас. Така ще сте по-близо до крайните си цели.

 10 аргументи за какво би трябвало да спрем да се съпоставяме с останалите

3. Ценете триумфите си

Празнувайте нещата, които сте постигнали. Ценете триумфите си и ще желаете да покорявате още върхове. Поставяйте летвата всякога още по-високо и ще бъдете прекомерно заети, с цел да се сравнявате с другите.

4. Никога няма да бъдете различен

Колкото и да се стараете да бъдете като различен, това е невероятно. Спестете си тъгите и гледайте себе си.

5. Отстрани всичко наподобява по-хубаво

Не вярвайте на всичко, което виждате. Можете да си мислите, че другите имат съвършена работа, финанси и семейство, само че най-често не е тъкмо по този начин. Хората демонстрират триумфите си, само че не и паденията си. Животът, който показват всички в обществените мрежи, наподобява розов, само че не е действителен.

6. Всичко се връща

Дайте на другите това, което най-вече желаете за себе си. Ако желаете работата ви да бъде оценена, ценете работата на другите. Ако желаете триумф, помогнете на другите да съумеят. Бъдете положителни с останалите и ще ви се върне назад.

7. Винаги ще има някой по-добър

Колкото и да се трудите, постоянно ще има някой по-добър от вас. Трябва да сте наясно с този факт, само че и да не ви отхвърля да давате всичко от себе си.

8. Самонараняване

Колкото повече се сравнявате с другите, толкоз по-зле ще се чувствате. Другите не ви нараняват по никакъв метод, вие го вършиме сами в главата ви.

 10 аргументи за какво би трябвало да спрем да се съпоставяме с останалите

9. Разваляне на другарства

Ако се сравнявате с приятелите си, това няма да докара до нищо хубаво. Започнете ли да се конкурирате с тях, ще се появи злоба и ще се скапват връзките ви. Заслужава ли си?

 10. Няма по какъв начин да бъдем щастливи

В това непрекъснато съревнование, което ние сами организираме в главите си, единствените губещи сме ние. Толкова желаеме да имаме като живота на останалите, че стопираме да виждаме какъв брой прелестен в действителност е нашият.

Вземете лист хартия и напишете всичко хубаво, което ви се е случило. Всеки триумф, който сте постигнали. Със сигурност доста хора биха поискали вашия живот.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР