Ако сте вегетарианци или вегани, подбирането на храната е достатъчно

...
Ако сте вегетарианци или вегани, подбирането на храната е достатъчно
Коментари Харесай

5 съставки на червилото, които веганите биха сметнали за притеснителни

Ако сте вегетарианци или вегани, подбирането на храната е задоволително предизвикателство. Трябва деликатно да четете етикетите на храните, с цел да се уверите, че не съдържат млечна суроватка, яйца или други артикули, получени от животни. Можете да ядете единствено някои протеини на прахуляк, само че даже яденето на мед е противоречиво. Бдителността на веганите обаче би трябвало да се простира оттатък това, което ядат. Трябва да внимават с нещата, които носят, даже с украсите за дома. Но продуктите за хубост са безвредни, нали?

За страдание, не са. Не единствено, че животните биват подлагани на нездравословни процедури по време на тестването на продуктите, а и в някои артикули има скрити скотски артикули, изключително при червилата. Това е по този начин, тъй като доста червила получават своите нюанси и овлажняващи дейности от скотски производни съставки, които имат мощен генезис (като смачкани бръмбари, риби и т.н)

Ето някои от съставките на червилата, които може да са притеснителни за вас, в случай че сте вегани:

1. Колаген

Колагенът е натурален протеин, който построява кожата и оказва помощ за възобновяване на рани и поддържане на кожата еластична. Но множеството колаген, употребен в продуктите за хубост, произлиза от съединителната тъкан на животните, съгласно работната група по околната среда (EWG). Нали знаете, когато ядете пиле, че има едни бели ципи сред костите и месото. Ето това е колаген. Съществуват на пазара пластмасови колагени, само че е мъчно да се каже разликата върху етикета.

2. Гуанин

Гуанинът е натурален протеин, който се употребява като бляскав пигмент в продуктите за тяло, както и при шампоани и гримове. Той обаче се извлича от скални риби. Алтернативите за гуанин включват синтетични перли или алуминий и бронзови частици.

3. Лой


Лойта е създадена от модифицирана лой от говеждо месо. Може да се откри в свещи и сапуни, както и червила. Също по този начин могат да се употребяват имената на натриев лаурат, тлъстина киселина, тлъстина амид, тлъстина амин, талоут-6, тлъстина глицериди и тлъстина имидазолин. Разтриването на животинска лой в кожата може да бъде брутално за веганите. Алтернативите за тлъстина включват растителна тлъстина, яйчна тлъстина и парафин.

4. Ланолин

Ланолинът е " рафинирано производно на мастната секреция на овцете ". Превод? Овлажняваща лой. - Нали знаете, че в случай че не измиете косата си, тя става мазна. Е, овцете не мият вълната си и тя става мазна. Ето за тази лой става дума. Тя спомага за запазването на тяхната вълна водоустойчива. Тя се употребява като овлажнител и като консервант и също е алерген. Алтернативи са растителни масла, като кокосово масло.

5. Кохинеално багрило

Една обща съставна част, известна още като кармин или естествено алено 4, кохинеалната багра, се прави от дребни инсекти, които живеят на кактусите. То основава ослепителен червен цвят в червилата, както и в храната и облеклото. Това е алерген, макар че реакциите са редки. Алтернативите на кохинеалната багра според EWG включват цвекло, анато и алкане.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР