Aко сте сред хората, които активно се интересуват от спортни

...
Aко сте сред хората, които активно се интересуват от спортни
Коментари Харесай

На какво се дължи възходът на електронните спортове

Aко сте измежду хората, които интензивно се интересуват от спортни залози, евентуално към този момент познавате термина електронни спортове (eSports). В случая приказваме за дисциплинираност, която ни разрешава да залагаме на събития от света на така наречен електронни спортове - професионалният гейминг. Тук най-хубавите играчи в света се изправят едни против различен, играейки избрани видео игри. Срещите се организират най-често на PC, само че от време на време платформата е конзоли.

 
Възходът на eSports в числа
Добрите
букмейкъри също обръщат все по-сериозно внимание на eSports, а голям брой събития даже се предават непосредствено с картина. Един от тези букмейкъри е българският бранд Winbet. Ако сте заинтригувани от концепцията да залагате на електронни спортове, наложително прочетете това детайлно . Ще ви бъде потребно.

Според последни калкулации на финансовите специалисти, през днешния ден цената на eSports промишлеността към този момент минава границата от 1 милиард $. Статия в изданието Statista от своя страна насочва прогноза, че в идващите три години тази цифра ще се усили доста, а електронните спортове ще имат финансов тил от най-малко 1.6 милиарда.

Други разбори показват, че в идващите две години общият брой фенове на електронните спортове в Съединени американски щати ще премине границата от 45 милиона души. Когато прибавите към тях и феновете на eSports от други континенти, изключително Европа и Азия, можете да си визиите за каква огромна фенбаза приказваме в тази ситуация.

 
Какво прави eSports толкоз известен сегмент?
Няма по какъв начин да не отчетем, че увеличената известност на електронните спортове е тясно обвързвана и с известността на видео игрите като цяло. Все повече семейства имат най-малко по един компютър или гейминг подпора вкъщи, а към този момент няколко генерации одобряват игрите като главно занимание и метод за разформироване.

Имайки поради това, не е по никакъв начин учудващо, че от ден на ден деца порастват с желанието да се занимават професионално с гейминг. Много от тях по този начин или другояче прекарват часове наред, играейки, което води до един логичен въпрос - а за какво не превърнеш заниманието си в специалност?

Днес най-хубавите eSports играчи могат да се похвалят с внушителни възнаграждения за присъединяване си в шампионати. Вече има и първите милионери в промишлеността, което сигурно води до още по-голям тласък измежду младите играчи и подрастващите.

Ако занапред желаете да станете професионален eSports състезател, би трябвало обаче да имате нещо поради - конкуренцията в тази промишленост е жестока. Чисто статистически, множеството опитващи да станат експерти не съумяват да го създадат. Разбира се, това не трябва да ви отчайва - в случай че имате сходна фантазия, нищо не ви стопира да я преследвате. Истината е, че и измежду българите има отлични eSports играчи, които вършат отлични пари от тази си специалност.

 
Кои са най-играните игри в eSports промишлеността?
Определено може да се каже, че има избрани гейминг заглавия, които са по-популярни в eSports шампионатите. Тук можем да разпознаваем шутърите от първо лице CS:GO, Overwatch и Call of Duty, както и стратегическите League of Legends, DOTA 2 и StarCraft 2. Много постоянно обаче има и шампионати на спортна тема, където най-вече се играе футболният симулатор FIFA.

 
Как мога да стана професионален eSports играч?
Както отбелязахме по-рано в този текст, това не е по никакъв начин елементарно. Макар и нашите родители да не го схващат изцяло, геймингът е извънредно комплициран и сложен спорт. Когато приказваме за игра в спортен аспект, постоянно изходът на едно събитие зависи от решения, взети за частици от секундата. Това значи, че eSports играчите би трябвало да бъдат съвършено готови за всяка борба. Те прекарват часове в ежедневни тренировки, с цел да бъдат на нужното равнище. Ако желаете да бъдете част от тази промишленост, би трябвало да бъдете наясно, че от вас ще се желае да се посветите напълно на това.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР