Ако сте решили, че сте узрели за това да се

...
Ако сте решили, че сте узрели за това да се
Коментари Харесай

Каква е процедурата по осиновяването на бездомни кучета?

Ако сте решили, че сте узрели за това да се грижите за друго създание и да носите отговорност за него, тогава осиновяването на куче е прелестен вид за това. Освен това, тези дребни топчици благополучие са изстрадали задоволително при живота им на улицата, като по този начин вие ще им подарите по този начин търсената обич и топлота, трансформирайки ги в част от вашето семейство.

Каква е процедурата по осиновяването на бездомни кучета? Вижте повече:

Осиновяването на куче е безвъзмездна процедура. Всеки, който желае да вземе кученце, може да посети приютите в страната ни в работното им време, с цел да се запознае с животните в него и да избере своето кученце, което ще стане част от фамилията. Всички те са минали кастрация, което е неоспорим плюс, а също по този начин имат подложен микрочип.

Другото значимо нещо е да попълните декларацията за осиновяването, а точно според условията на закона. В нея се попълнят:

- вашите имена;

- адрес и данните на персоналната ви карта;

- единодушие, че вземате куче с съответен номер, който ви се дава от приюта;

- цвят на козината;

- пол на кучето.

Слагайки автограф на документа, вие се съгласявате, че ще полагате качествени грижи за кучето, че може да бъдете тествани когато и да е от представител на приюта дали се грижите добре за животното, да уведомите приюта, в случай че измененията адреса си или краткотрайно кучето бъде гледано от трети лица, а също по този начин се съгласявате, че при неспазване на заявеното, вие носите административна и наказателна отговорност.

Другото значимо изискване е да се запознаете с историята на кучето, като това се показва нормално в страницата на приюта, в случай че има такава. Също по този начин ще би трябвало да попълните анкета, откакто си изберете животно. В него се показва следната информация:

 осиновяването на бездомни кучета процедура

1. Лични данни (имена, адрес, телефон, възрастта ви);

2. Професионалният ви статус;

3. Брой на членовете в фамилията ви;

4. Имате ли деца под 12 години в семейството ви;

5. Имате ли други животни, в случай че да, тогава ги опишете;

6. Къде ще живее кучето;

7. Описание на жилището;

8. На кой етаж е то;

9. Особености - съществуване на двор, парк наоколо, имате ли прозорци с решетки или мрежа, оживени улици или булеварди наоколо и други;

10. Имате ли предходен опит с животните;

11. С каква храна ще храните кучето ви;

12. Колко постоянно ще посещавате ветеринарен лекар;

13. При какви условия може да се разделите с животното - раждане на дете, пренасяне в чужбина, недоволство от страна на съседите, в случай че прави бели и други.

Въз основа на вашата анкета, приютът има правото да утвърди осиновяването, само че и да ви откаже, в случай че реши че изискванията ви не са безвредни за животинката.

Във всеки един случай е добре да посетите съответния подслон и да се поинтересувате, каква е процедурата, както и имат ли някакви самостоятелни особености на осиновяването на кучета при тях. Въпреки че това е гратис, би било добре да дарите някаква сума за дейностите на приюта, като точно по този начин тези организации се устоят най-често и могат да се грижат за дребните сладури, до момента в който те намерят своя дом.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР