Ако сте от хората, които се ядосвате много често и

...
Ако сте от хората, които се ядосвате много често и
Коментари Харесай

Пет доказани начина как да сдържаме гнева си

Ако сте от хората, които се ядосвате доста постоянно и в действителност желаете да извършите нещо по въпроса, то ние можем да ви помогнем. В тази публикация ще разкажем по какъв начин да се справите със своите нервни прояви. Понякога хората реагират доста остро на нещо и палят от 0 до 100 за секунди. И както някой е бил спокоен, по този начин той става кълбо от нерви. Ако се познавате в горните редове, дано забележим няколко метода, които може да извършите, с цел да охладите нервите си. Правете ги поредно едно след друго, с цел да има резултат и смисъл от тях. 

1) Не се поддавайте на страстите незабавно

Първата реакция когато ви ядосат евентуално да желаете да откъснете главата на индивида насреща. И това е обикновено. Опитайте обаче да не избухвате на секундата, а да сдържите гнева си. Това не всеки път е оказва помощ, само че е добре да си дадете най-малко 10 секунди, в които да премислите обстановката преди да имате някаква ответна реакция. 

2) Отделете се от ситуацията

Ако не може да се успокоите, просто излезте за малко от мястото, на което се намирате. Кажете, че би трябвало да говорите по телефона, да изпушите една цигара или да идете до тоалетната. Когато се дръпнете от ситуацията изнервящите фактори няма да са там най-малко сега и няма да подхранват гнева ви. 

3) Опитайте се да прецените обстановката

След като не сте реагирали първосигнално и сте се отдръпнали от ситуацията, която ви е предизвикала, преценете обстановката с малко по-хладна глава. Вижте дали в действителност има нещо, за което да се ядосвате или просто не сте разбрали дадената обстановка вярно. Може някой да се е пошегувал, а вие да сте го приели като засегнатост. Може да е станало комплициране. Много постоянно случаите, които ви изкарват отвън нерви могат да са точно такива. 

4) Говорете с някой, който може да ви успокои

Едва ли всички имат човек, към който могат да се извърнат когато и да е, само че най-често е добре да има някой, с който може да поговорите незабавно по-късно, с цел да си охладите нервите. Ако казусът е подобен, пробвайте да говорите с този човек и да се опитате дружно да се успокоите. 

5) Адресирайте обстановката, с цел да не се повтаря повече

Ако даден човек в компанията прави нелепости, които ви ядосват непрекъснато, просто говорете за това и ги помолете да не се повтаря. Няма потребност да бъде нещо огромно - един прям диалог взема решение съвсем всички проблеми. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР