Ако сте опитен собственик на куче, вероятно вече знаете често

...
Ако сте опитен собственик на куче, вероятно вече знаете често
Коментари Харесай

9 интересни факта за кучетата, които вероятно не сте знаели!

Ако сте умел притежател на куче, евентуално към този момент знаете постоянно срещаните обстоятелства, да вземем за пример, че те живеят един до друг с индивида от хиляди години, че междинната дълготрайност на живота, според от породата и други фактори, е от 8 до 15 години. Ето обаче още няколко невероятни неща за вашите четириноги другари!

1. Кучетата виждат цветове

Кучетата разпознават цветовете - не като хората, несъмнено, само че въпреки всичко им е наличен някакъв стеснен диапазон. В съпоставяне с нас, те виждат повече в черно, бяло или сиво. Спектърът от цветове, възприемани от кучето, се състои основно от жълто, синьо и виолетово.

2. Наблюдавай кучето си по какъв начин пие вода

Когато вашето куче пие вода от купа, то в действителност търкаля езика си, а от дребна чаша, загребва водата като кофа на екскаватор. Гледайте на занимателен каданс по какъв начин се случва това.

3. Мирис и аромати

С невероятното си подушване, нашите домашни любимци могат да миришат от 10 000 до 100 000 пъти повече от нас!

4. Уникален отпечатък на носа

Не единствено при кучетата, само че и при котките, отпечатъкът на носа е неповторим. Точно като човешкия пръстов отпечатък, кучето може да бъде тъкмо разпознато посредством отпечатъка на носа. Погледнете деликатно и ще видите линии и шарки по красивите им носове, които образуват неповторим принт.
Дали тъгува в действителност вашето куче, когато ви няма, или на нас ни харесва да мислим по този начин?
Нека разбираем какво се крие зад кучешките страсти. Караме ли ги да се усещат изоставени и в действителност знаят ли какво е време, дребните ни...
Прочети повече
5. Телесна температура

Средната телесна температура на кучето е от 37,5 до 39 градуса. За страдание тези топли мъничета доста ги обичат паразитите, тъй че не забравяйте да отбраните приятеля си!

6. Кучетата физически не могат да се оправят с гръмотевичните стихии

Честотата на звука, която се появява по време на гръмотевична стихия, се възприема изключително от слуха на кучето. Така че, когато кучето реагира по необикновен метод по време на гръмотевична стихия, това може да е реакция от болежка в ухото.

7. Кучетата не се потят като нас
5 храни, които може да бъдат смъртоносни за кучето ви
Дори в случай че храните кучето си със специфична храна, от време на време то инцидентно може да попадне на храни, които може да се окажат смъртоносни...
Прочети повече
Знаете ли, че кучетата не се потят посредством кожата си? Кучетата отделят непотребната топлота през подложките на лапите си и посредством бързото дишане.

8. Защо кучетата се прекатурват, преди да легнат

Инстинкт, развъртян в продължение на хиляди години, кара кучетата да създадат няколко „ почетни кръга “, преди да се настанят комфортно на постелката. Е, несъмнено, че сте виждали това повече от един път! А в природата кучетата вършат това, с цел да смачкат висока трева и да си обезпечат комфортно и безвредно място.

9. Силата на челюстите

Кучето стиска челюстите си с невероятна мощ - приблизително огромно куче прави това със мощ от към 100 до 150 кг. А огромните породи - още повече.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР