Ако сте любител на кафето, със сигурност вече сте изпитали

...
Ако сте любител на кафето, със сигурност вече сте изпитали
Коментари Харесай

Тези знаци издават, че прекалявате с кафето

Ако сте фен на кафето, сигурно към този момент сте изпитали резултатите от неговата свръхконсумация като нараснала тревога, неспокойствие и бодърствуване. Пиенето на повече от четири чаши кафе на ден (или 400 mg кофеин) води до куп странични резултати. Ето по какъв начин да разпознаете знаците, които тялото ви изпраща в следствие от прекаляването с кофеина, съгласно здравните експерти от клиника Майо.
1. Главоболие
 Какво ще се случи с тялото ви, в случай че пиете кафе всеки ден Какво ще се случи с тялото ви, в случай че пиете кафе всеки ден
Американски учени от университета в Илинойс откриха, че кофеинът може да компенсира отрицателните последствия вследствие погрешно хранене...
Когато кофеинът се употребява постоянно, тялото става подвластно от неговите резултати. И защото той стеснява кръвоносните съдове, които заобикалят мозъка, при прекъсване на потреблението му, тези съдове се уголемяват. Това води до увеличение на притока на кръв към мозъка и прилепяне на близките нерви, а резултатът е главоболие.
Оплакването може да продължи даже няколко седмици, в случай че спрете потреблението на кафе, тъй като на организма му е нужно известно време, с цел да се приспособява към неналичието на кофеин.
2. Често уриниране или неспособност за управление на уринирането

Кофеинът е диуретик, което значи, че той може да подтиква пикочния мехур и да ви кара да ходите по-често до тоалетната.
3. Учестяване на сърдечния темп
Редица фактори могат да предизвикат тахикардия. Сред тях са висока температура, ниско кръвно налягане, свръхактивна щитовидна жлеза, тютюнопушене, мощен стрес, както и пиенето на прекалено много кофеинови питиета.
 По какъв брой чаши кафе дневно можем да пием? По какъв брой чаши кафе дневно можем да пием?
Кафето е обичаната напитка на мнозина и е нещо, без което не можем, изключително заран и следобяд, когато се усещаме най-уморени. Много хо...
4. Мускулни конвулсии
" Есенциален тремор " - това е неврологично разстройство, което може да докара до трептене или изтръпване на тялото ви, което не може да контролирате. Треперенето визира най-много ръцете, оповестяват от клиника " Майо ". Тези недоволства могат да бъдат подтиквани от несъразмерна консумация на кофеин. Освен изключването му, специалистите поучават да започнете упражняване на техники за релаксация и понижаване на използването на алкохол.
5. Безсъние
Избягвайте всевъзможни източници на кофеин 10 часа преди лягане, с цел да имате здрав сън. Стимулиращите резултати на никотина и кофеина могат да провокират безпорядък с организма, който се отразява и върху качеството на съня.
6. Нервност

Според учените използването на е обвързвана с възприятие на раздразнителност и безпокойствие. Ако се борите с тревога, избягвайте кофеиновите питиета. Те могат да ви накарат да се чувствате по-нервни и също така ще се отразят отрицателно на съня ви.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР