Ако спокойствието означава да минавате покрай дървета и цветя на

...
Ако спокойствието означава да минавате покрай дървета и цветя на
Коментари Харесай

ЗДРАВЕЙ, ЖИВОТЕ: Това са най-малко стресиращите градове в света! Вижте къде е София...

Ако спокойствието значи да минавате около дървета и цветя на път за дома си, да имате тлъста банкова сметка разполагаем и сигурна работа, значи най-хубавото място да го откриете е Германия.

Ново проучване разкрива най-страсиращите и минимум стресиращите градове в света през 2017 година въз основа на фактори, като ниво на трафика, градски превоз, % на зелените площи, финансов статут на жителите, в това число ниво на дълга, физическо и психическо здраве и часове слънчева светлина в града на година, написа CNN.

Четири от десетте минимум стресиращи градове в света се намират в Германия.

Южният немски град Щутгарт оглавява класацията, Хановер е на трето място, Мюнхен – на пето, а Хамбург заема десетата позиция. В същата ранглиста София е сложена едвам на 99-о място от 150 изследвани града. Люксембург, чието население е под 600 000 души, е на второ място по най-ниски равнища на стрес. Швейцарският град Берн е на четвърто място, Бордо заема шесто място, а Единбург е на седмо място. Десетката се добавя от Сидни и Грац. Изследването на английската компания за химическо почистване Zipjet се основава на данни в 17 категории – от инфраструктура и равнища на замърсяването до финанси и благосъстоянието на жителите.

Най-стресиращият град в света е иракската столица Багдад, следвана от афганистанската Кабул.

Формулата за живот без терзания на Щутгарт се основава на мощната локална стопанска система – това е градът на Porsche, Bosch и Mercedes-Benz. Градът е преди всичко в света и по % зелени площи –разположен е посред хълмове и долини, някои от които покрити с лозови масиви. Формулата за лек живот Градският превоз ви нервира? Не и в случай че живеете в Сингапур. Жителите на града-държава, наред с тези в Тайпе, са най-доволни от градския си превоз. А Лайпциг в Германия и Монпелие във Франция имат най-ниските равнища на тапи. Люксембург пък е с най-ниската плътност на популацията - след Кувейт, а Сидни и Мелбърн също са относително рядко обитаеми градски пространства. В категория Сигурност, където се вземат поради междинните равнища на обири и убийства,въз основа на данни на Организация на обединените нации, Абу Даби е избран за най-сигурното място за живот от жителите му, следван от японския град Осака. Макар че слънчевото време незабавно усъвършенства настроението, високите равнища на слънчева светлина през годината не се отразяват доста на цялостното класиране на градовете. В тази категория преди всичко е разкъсваният от войни Дамаск, а Бордо, който е едвам на 56-о място, е най-слънчевият град в топ 10 на цялостната ранглиста. Северна Америка е на челни позиции - от позиция на ниски равнища на замърсяване на въздуха, като Маями, Сиатъл, Ванкувър и Бостън водят в тази категория. Абиджан в Кот д’Ивоар има най-ниските равнища на звук, а Антананариво в Мадагаскар и Рейкявик в Исландия са с най-ниското светлинно замърсяване. Разполагаем приход Пном Пен има най-ниското публично ниво на безработица в света, а Бандар Сери Багаван в Бруней – най-ниските задължения на човек от популацията. Но същинското мерило за финансовото здраве на градовете е концентрирано в категорията Семейна покупателна дарба, която съотнася междинните заплати на семейството с разноските за живот. Мюнхен оглавява класацията по този аршин, следван от Люксембург, Сидни, Монако и Щутгарт. Атина е с най-висока оценка в категорията Социална сигурност. Люксембург, Бордо и Грац се показват най-добре в категорията Психическо здраве, а Рейкявик е с най-хубав резултат в категорията Физическо здраве. Исландската столица излиза отпред и в категорията Равенство на половете. В категорията Равенство на расите, учредена на данни от отчета на Световната банка за етническото неравноправие, изненадващо водят американски градове. Сан Франциско, Бостън и Сиатъл заемат първите три места. Бляскави световни градове, като Лондон (70-о място), Токио (72-о място), Париж (78-о място) и Ню Йорк (84-о място), са сложени в средата на класацията. Изследването се припокрива с други неотдавнашни ранглисти, като най-хубавите градове за живот в света, където Мелбърн е номер едно, и най-щастливите страни в света, ръководена от Норвегия. Изглежда, че спокойствието не излиза на ниска цена – Сидни, Ванкувър и Мелбърн са също и едни от най-скъпите градове в света.

Градовете с минимален стрес в света: 1. Щутгарт, Германия 2. Люксембург, Люксембург 3. Хановер, Германия 4. Берн, Швейцария 5. Мюнхен, Германия 6. Бордо, Франция 7. Единбург, Шотландия 8. Сидни, Австралия 9. Грац, Австрия 10. Хамбург, Германия Най-стресиращите градове в света: 1. Багдад, Ирак 2. Кабул, Афганистан 3. Лагос, Нигерия 4. Дакар, Сенегал 5. Кайро, Египет 6. Техеран, Иран 7. Дака, Бангладеш 8. Карачи, Пакистан 9. Делхи, Индия 10. Манила, Филипините

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР