Ако смятате, че е време да разнообразите живота си, да

...
Ако смятате, че е време да разнообразите живота си, да
Коментари Харесай

Какво трябва да знаете, ако смятате да си вземете куче

Ако смятате, че е време да разнообразите живота си, да си доставите наслада, да откриете най-верния и благ другар на света, взимайки куче в дома си, има неща, за които би трябвало да се подготвите преди този момент. Може би не сте имали домакински любим до момента и единствено сте чували за грижите и потребностите на тези прелестни същества. Ето за какво ще ви дадем няколко съвета по какъв начин да бъдете най-хубавите стопани за новия член на вашето семейство! Разберете по-долу какви грижи за кучето си би трябвало да полагате.

1. Вода и храна – най-важното нещо, което е и безусловно наложително. Консултирайте се с ветеринар за храненето на куче съгласно възрастта, породата и други фактори, влияещи върху метода му на хранене. Запасете се с подобаващата кучешка храна, като след това може да разнообразявате менюто. Вземете му две купички – една за храна и една за вода, които да почиствате постоянно.

2. Специално легло – място, което да бъде единствено негово. Място, където ще се усеща комфортно, несъмнено и предпазено. Изберете топло място, надалеч от порти и прозорци, с цел да не става течение. Все отново, не желаете кучето ви да настине и да се усеща зле. Има специфични легълца или кошнички, които може да пригодите благодарение на меки постелки и възглавници.

3. Играчки – въпреки че домашният ви любим самичък ще открие свои кучешки играчки, с които да се забавлява у дома, дано това не бъдат мебелите. Посетете зоомагазин и му купете разнообразни аксесоари, играчки и средства, с които то може да изразходва сила и до момента в който е вкъщи. Нещо за дъвчене, нещо, с което да играете с него, като топка или фризби и така нататък Изборът е огромен.

4. Пособия за разчистване и грижа – става дума за четка или гребен, с която да решете козината на кучето, изключително в случай че е по-дълга. Вземете прекрасен шампоан за куче, забрадка, която да си бъде единствено негова. Предлагат се даже специфични четки и пасти за зъби за кучета. Важно е да се запасите и с нужните средства за по-лесно разчистване у дома. Бъдете готови за косми, пръст, петна, отпечатъци от лапички и така нататък Ако сте подготвени да си вземете куче, би трябвало да се подготвени да поемете и отговорността, която идва с него.

Много хора купуват кученцето, след което откриват, че са създали неточност, тъй като са го избрали по неверни критерии, или не могат да се оправят с проблемите, които кученцето предизвиква директно или индиректно.

Не им харесва, когато то пораства, или финансовите старания при развъждането на куче са прекомерно огромни, или нямат време да се грижат за това, тъй като графикът им се трансформира, или би трябвало да се реалокират отвън града, с цел да отидат в лицей или на работа и не могат да го вземат със себе си, или би трябвало то се придвижва и оставя кучето при родителите си, които не могат да го управляват и така нататък

Резултатът постоянно е изоставянето на кучето, било забравено в двора, където никой не си играе с него, или на дивана, където не му е разрешено да стане, с изключение на да яде или изхвърлен непосредствено на улицата.

 Кучето

Довеждането на куче вкъщи е огромна отговорност. Оттам нататък кучето ще зависи от вас за храна, вода, сигурност и физически и умствени действия, до момента в който е живо, евентуално повече от 10 години.

Поради тези аргументи би трябвало да помислите деликатно какво включва кучето и дали можете да се грижите за него.

Грешки при развъждане на куче

Не познавате кучешкото държание

Честа причина за проблеми с връзката сред притежател и куче е антропоморфизмът: свързването на типичните човешки качества на кучето. Може би най-хубавият образец са хората, които беседват с кучето и усещат, че животното ги схваща.

По принцип в това няма нищо неприятно, това е метод за проявление на обич към кученцето, само че разликите пораждат, когато индивидът помоли кучето да се държи по избран метод посредством думи; кучето не слуша, тъй като не може да разбере какво му се споделя, а притежателят приема това като предизвикателство и свада с кучето, което в този момент не схваща за какво се скара.

Резултатът е отчуждението на кучето от притежателя, защото последното наподобява непредсказуем за кученцето или даже не е в положение да се грижи.

Подобна обстановка постоянно се случва, когато животното прави нещо, което не е разрешено, само че е прелестно, да вземем за пример, когато кучето ухапе господаря си в играта. Вместо да го научи по какъв начин да играят дружно, притежателят избира да каже „ Не “ на кучето (често без да стопира да играе), без да осъзнава, че кучето няма визия какво значи самата дума. Виждайки, че това няма резултат, мъжът упорства да каже „ Не “ с прогресивен звук, кучето интерпретира този звук като знак, че играта върви добре, че прави вярно, по тази причина продължава да хапе.

В последна сметка притежателят на кучето избухва в принудително „ Не “, удря кучето и така нататък Кучето стопира от удивление, от негова позиция този изблик няма смисъл, то получи сигнали, че играта върви добре. Всичко, което кучето може да разбере от това, е, че господарят му не заслужава доверието му и че, в случай че желае да играе, би трябвало да потърси нещо друго, което да направи, да вземем за пример да гризе крайници на масата или стената.

Както мнозина могат да свидетелстват, от време на време наподобява, че кучетата могат да четат мозъците ни и да схващат думи, които в никакъв случай не са чували досега; те се одобряват като знаци, че кучетата в действителност схващат най-малко част от нашия език. Ако приказваме за езика на тялото, кучетата в действителност са господари, придвижване, незабележимо от човек, може да опише на кучето доста за психическото положение на този, който го прави, или за неговите планове. Но шестото възприятие стопира дотук.

Друга постоянно срещана неточност при развъждане на куче е да се отнасяме към кучето като с дете. Със сигурност двете имат доста общо: некоординирани придвижвания, взаимозависимост от родителите, напрегнати звуци, нараснало любознание, нараснал потенциал за учене, са в сериозни моменти от живота им, което може да дефинира бъдещия им темперамент и така нататък

Има обаче значими разлики сред тях: детето бързо схваща какво значи кодексът на държание и може да го съблюдава, само че кучето не го прави; единствената причина то да се държи „ вярно “ е да бъде научено, че неприятното държание има неприятни последствия за него;

Детето ще разбере в зрелост, че е било осъдено за негово положително и може да ползва същите способи при децата си, само че кучето в никакъв случай няма да разбере, че е поправено поради личното си богатство. По някакъв метод кучето в никакъв случай няма да ни елементарни. И двете обстановки са извънредно чести, постоянно без притежателите да осъзнават, че го вършат.

Проблемите, свързани с тази тематика са многочислени, от притежателите, които не разрешават на кучето си да взаимодейства с други кучета от боязън да не бъдат нападнати (а резултатът е плахо или нападателно куче).

 Разходка на куче

Очаквате доста от дребното кученце

Подобно на детето, кученцето надалеч не е зряло и няма смисъл да се преструва, че се държи като възрастен. Това не значи, че е добре да оставите кученцето да прави каквото си желае единствено тъй като е бебе. Трябва да се научите от най-ранна възраст по какъв начин да се държите в избрани обстановки, само че в някои случаи настояванията няма да са толкоз високи, колкото когато е зряло. Например, ние не ги молим да не хапят, тъй като това е естествен и даже нужен стадий от неговото развиване, само че в зрелост това към този момент не е належащо и би трябвало да променим отношението си към него, в случай че е основало табиет от него.

Ето някои неприятности, с които можете да се сблъскате при дребни кученца:

• мощни ухапвания и драскотини, породени от зъби или кучешки нокти, тъй като той не знае силата си;

• скачане на краката на хората, без значение от времето;

• непрекъсната поръчка за игра;

• пробуждане през нощта, тъй като желае внимание;

Не държите на здравето на кучето

Рискът от бълхи, кърлежи, въшки, стомашно-чревни паразити и инфекциозни болести е висок за кучето, защото е доста покрай земята, любопитно е да вземе нещо в устата си, щастливо влиза в контакт с други вероятно заболели кучета и не може да ни каже дали го тормози нещо. Но има решения за сполучлива битка с тях.

Външните паразити се борят благодарение на артикули като капки за обезпаразитяване на кучето. Вътрешните изискват разнообразни обезпаразитяващи хапчета, всички могат да се вземат от ветеринарния доктор и би трябвало да се дават на кучето на постоянни шпации. Има кучешки ваксини против инфекциозни болести, някои доста ефикасни.

Докато към момента е кученце и не е завършил схемата на имунизация, се предлага питомецът да не излиза от къщата и да не влиза в контакт с други кучета, с цел да се сведе до най-малко риска от заболяване. През пролетта и есента кучето би трябвало да бъде деликатно огледано, с цел да се види дали има кърлежи. Ако обаче вие не желаете да се придържате към всички тези правила и не държите на здравето на кучето си, има риск то да се разболее съществено.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР