Ако сме плащали 65 лева за продуктите в нашата кошничка,

...
Ако сме плащали 65 лева за продуктите в нашата кошничка,
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Удължаването на бюджета от 2022 през 2023 г. е на ръба на закона

" Ако сме плащали 65 лв. за продуктите в нашата кошничка, в този момент, година по-късно, за тях са ни нужни 95 лв.. Това са 45%. Това е инфлацията, която хората усещат по джоба си. А формалната знаем, че наближава 20%. Нашите претенции са минималистични, в случай че гледаме от тази позиция. Ние споделяме, че най-малко формалната инфлация би трябвало на всеки работещ да му бъде обезщетена и декемврийската му заплата да бъде с 20% по-висока от декемврийската през предходната година. Обедняването да бъде овладяно най-малко в някаква степен.... Поне минималните приходи на всички работещи би трябвало да пораснат с 20%, а и на всички останали ".   Това съобщи пред БНР Пламен Димитров, президент на КНСБ.

" Ние произвеждаме повече, в сравнение с Министерството на финансите е считало, че ще произведем. МФ през тази година за пети път поправя това число и то с милиарди левове нагоре. Това е основно число ", акцентира синдикалистът и добави, че същото се чака и за 2023 г.

По думите му диалогът би трябвало да стартира от това какъв брой е Брутният вътрешен продукт, да се каже толкоз ли сме зле, тъй като " МФ дава прогнози, че тази година, когато сякаш сме зле, ще приключим с 5,4% недостиг и няма да похарчим 1,250 милиарда лв. от заложените разноски в планувания недостиг ".

" Това с удължаването на бюджета от 2022 през 2023 година е на ръба на закона ", съобщи Димитров и добави, че и в снадки бюджет могат да се усилват разноски или доходи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР