Ако случайно сте забравили, ние ще ви припомним, че наближава

...
Ако случайно сте забравили, ние ще ви припомним, че наближава
Коментари Харесай

Необвързаните мъже са по-нещастни от самотните жени

Ако инцидентно сте не запомнили, ние ще ви напомним, че наближава най-романтичния ден в годината (поне по този начин се твърди) — денят на влюбените "Свети Валентин ". Този факт обаче, надали радва всички необвързани и самотни души, които ще прекарат вечерта на 14 февруари сами.

Резултатите от едно ново английско допитване обаче, сочат, че някои хора понасят доста по-леко самотата от други. По-конкретно, става дума за дамите. Според изследването, дамите са по-щастливи, когато са сами, за разлика от мъжете, тъй като да имаш връзка изисква толкоз доста старания.

Въпреки всеобщото разбиране, че дамите изпадат в меланхолия, когато нямат мъж до себе си и обезверено си търсят сътрудник, който да ги топли нощем, данните демонстрират, че 61% от необвързаните дами са удовлетворени от статуса си, а внушителните 75% от тях даже не си вършат труда да си търсят половинка.



Данните, събрани от интервюираните представители на мощния пол, демонстрират, че самотните мъже, които са удовлетворени от неналичието на жена в живота си, са едвам 49%, а тези, които не се стремят да намерят любовта в живота, са 65% или с 10% по-малко от дамите.



"Има доказателства, че дамите отделят доста повече време за домашните отговорности, в сравнение с мъжете, както и се натоварват доста повече с прочувствената страна на партньорските връзки ", изяснява професор Емили Грюни от университета в Есекс.

Експертите са на мнение, че повода за това се крие в свободното време и полагането на старания. За една жена, връзката с мъж е обвързвана с полагането на доста старания и спомагателни грижи за външния тип, които лишават от персоналното им време. Мъжете въпреки това не си вършат труда постоянно да са съвършени.

Друго съмнение за това за какво необвързаните дами са по-щастливи от самотните мъже е, че за някои представителки на нежния пол връзките са натоварващи, изморяващи и изнервящи, защото влагат доста повече старания да ги запазят и поддържат, в сравнение с мъжете.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР