Ако си падате по пухкавите, мекички и уханни понички ,

...
Ако си падате по пухкавите, мекички и уханни понички ,
Коментари Харесай

С 2 яйца и половинка мляко закусваме цялата рода – супер вкусни понички за доволни душици

Ако си падате по пухкавите, мекички и уханни понички, през днешния ден имаме нещо особено за вас! Благодарение на тази рецепта можете да извършите понички доста бързо и просто. Получават се превъзходни, меки и необикновено вкусни. Освен това количеството е задоволително, с цел да нахраните освен вашето семейство, ами и съседите! Ето рецептата за най-лесните и вкусни домашни понички:

Върховни домашни понички

Продукти:

2 яйца

500 мл прясно мляко

125 гр.масло (може да се размени с маргарин)

Половин чаша топла вода

11 g (1 отново.) суха квас

1,5 ч.л. сол

Вземете толкоз брашно, че тестото да не залепва за ръцете ви, само че също по този начин да не е доста твърдо

2 с.л. л. + 1 ч.л. захар.

Приготвяне:

От това количество съставки получавате 40 понички. Можете да вземете половината от размера на всички артикули.

 

Изсипете мляко във водата и загрейте малко. След това изсипете вътре захарта и разтворете маята. Разбъркайте и оставете за 15 минути, с цел да може маята да се задейства.

След това прибавете яйцата, мекото масло (можете да го разтопите) и солта. Ако желаете, можете да добавите малко ванилия, в случай че харесвате нейния аромат. Разбийте всичко добре с телена бъркалка.

След това прибавете брашното на порции и замесете тестото първо с лъжица, а след това прехвърлете на плота и омесете на ръка, добавяйки останалото брашно.

Тестото би трябвало да е приблизително меко. Сложете го в купа и покрийте с забрадка. Дайте му час и половина да втаса (трябва да се удвои). Но може би е задоволителен и един час, в случай че у вас е по-топло.

Разточете тестото на пласт с дебелина един сантиметър. С помощта на чаша или формичка (в взаимозависимост от това какъв размер желаете поничките), изрежете кръгове. Оставете ги за известно време да втасат.

Изсипете задоволително олио в тигана (поничките би трябвало да плават в него) и загрейте добре. Изпържете поничките от двете страни до златисто.

Поставете готовите понички в паница, покрита с няколко пласта домакинска хартия.

Можете да напълните поничките по желание (със сладко, крем, шоколадова паста и т.н.), като употребявате пулверизатор.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР