Ако си дал е иницатива на радиостанциите в България. Те

...
Ако си дал е иницатива на радиостанциите в България. Те
Коментари Харесай

Страхотна инициатива превръща любима песен в символ на надеждата

 " Ако си дал " е иницатива на радиостанциите в България. Те се сплотяват в поддръжка на медиците, фармацевтите, медицинските сестри, доброволците, както и всички, които се борят с COVID-19.

В знак на съпричастност от 25 март, в границите на три дни, в последните минути, тъкмо преди всеки кръговиден час, българските радиа ще излъчват една от най-обичаните български песни в осъществяване на Емил Димитров – " Ако си дал ". 

" Знаем, че преди месец-два самите медицински служащи стачкуваха поради дребните си заплати. Тогава никой не излизаше да им пляска, а в противен случай – хората дори се питаха какви са тези, които се барикадират в Партийния дом ", разяснява Тодор Милев от радио Витоша.

" Това, което вършим е една прелестна самодейност. Тя започва през днешния ден в 8 часа. Включиха се над 30 от най-слушаните радиостанции в България. Избрахме песента на Емил Димитров, с цел да покажем, че посредством силата на радиото поддържаме всички, които не са си у дома като нас, а там, където би трябвало да се оказва помощ на хората ", сподели още той.

" Очакваме противоположната връзка да бъде страхотна. Песента " Ако си дал " има изключително мощно въздействие върху хората и то освен поради мелодията, а и поради текста ", сподели Богдана Трифонова – радиоводещ в БГ Радио.

" Много е благо, че радиобранша, който нормално не е доста обединен, се сплоти. Решението беше на АБРО. Всичко това като организация се случи за по-малко от 24 часа ", описа радиоводещият в " Меджик ФМ " Димитър Павлов.

" Всички ние продължаваме да парвим това, което правихме и преди изключителното състояние. Не нагнетяваме в допълнение ситуацията с отрицателна информация ", сподели Драгомир Керелезов от радио " Енерджи "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР