Ако се съмнявате в ползата от спорт на открито, тук

...
Ако се съмнявате в ползата от спорт на открито, тук
Коментари Харесай

Добра форма – 6 идеи за спорт на открито

Ако се съмнявате в изгодата от спорт навън, тук ще ви дадем потребни хрумвания по какъв начин да измененията това. Пролетта идва, а с нея и желанието да излезем на открито. Чистият въздух постоянно е за предпочитане пред фитнес залите.

Тренировките навън са супер ефикасни, в случай че следвате избрана стратегия и спорт. Това, което ви липсва сега, е свежият въздух на открито и свободата на придвижванията. Излезте навън и ще усетите цялата гама от смяна в настроението и самочувствието. Ще съумеете да набавите скъпия Витамин D и ще премахнете гнева и напрежението.

Може да спортувате на открито в градска среда, в гора или планина. Независимо къде упражнявате, спорт навън е занимателен, ефикасен и целесъобразен за здравето.

Ползи от спорт навън:

-Предизвикваме тялото и мозъка – непрекъснато изменящите се външни условия от вятър, релеф, неравности по пътя. Те оказват помощ на мускулите да се движат повече.

-Тренираме вниманието и реакциите си

-Времето минава по-бързо, в сравнение с във фитнес залата

-Изгаряме повече калории

-Подобряваме самочувствието си

Може незабавно да изпробвате нов тип спорт навън, който е подобаващ за вас.

 Добра форма – 6 хрумвания за спорт навън

 infomax-logo-50-15-HW

Ето кои са 6 хрумвания за спорт навън:

1 Упражнения със личното тегло (Bodyweight Training)

Доста публикуван способ за спорт навън са упражненията със лично тегло. Те не изискват фитнес уреди и укрепват цялото тяло. Подходящи са за начинаещи и напреднали. Може да практикувате в парка и да употребявате пейките и дърветата за спомагателни уреди.

Упражнения, които са известни са: планк, клекове, лицеви опори, набиране, напъди, степ-ъп, скачане на въже, кофички на скамейка.

 Добра форма – 6 хрумвания за спорт навън Планк

2 Бягане

Бягането е е дно от най-разпространениите и потребни спортове, тъй като не изисква спомагателни уреди и екипировка. С бягането ще укрепите ставите и костите, ще подобрите дишането и сърцето и заздравите цялия организъм.

Обикновеното класичеко тичане е най-често практикувано. Прави се постоянно и с умерена скорост. По време на тичане поддържайте сдържан ход и вярна стойка – отпуснати плещи, шия и тил, а ръцете да се движат леко до тялото. С постоянно класическо тичане може да подобрите качеството на аеробния потенциал.

 Добра форма – 6 хрумвания за спорт навън Снимка: https://www.freepik.com/

3 Плуване

Плуването е един от най-полезните спортове навън. Където и да плувате – езеро, басейн, море, то постоянно ще бъде занимателно и потребно. Плуването е уместно за всички. Екипировката ви е бански костюм и очила. Особено потребен спорт за подсилване на ставите, плуването развива силата на раменете, уголемява размера на белите дробове и работата на сърцето.

Добро начало за вас ще бъдат тренировки от 60 минути два три пъти седмично.

 Добра форма – 6 хрумвания за спорт навън Снимка: https://www.freepik.com/

4 Цигун

Цигун спада към известните далекоичзточни техники за медитация и придвижване, които ни оказват помощ да се концентрираме и да влезем в естетика.

Този спорт навън ни носи успокоение и здраве. Подходящ е за всички, които желаят да отстранен болки в гърба, краката, плещи. Цигун оказва помощ за вътрешния баланс и осъзнаване границите на тялото.

Изпълнявайте упражненията вярно и концентрирано. Може да започнете с 20-40 минути дневно до три пъти в седмицата.

 Добра форма – 6 хрумвания за спорт навън Снимка: https://www.freepik.com/

5 Тай-чи

Какво представялва Тай-чи? Тай-чи е доста известно в последно време и има от ден на ден искащи да се срещнат с античното изкуство. Тай-чи е тип бойно изкуство и произлиза от Китай. То е построено на правилата на И Дзин и философията на Лао Дзъ. Основано е върху китайската традиция, а не върху будистки обичаи. То се свързва с главния принцип на Дао за липса на противодействие. Оттам идват и дейностите на боеца, който се слива със силата на първоизточника и я връща назад.

 Добра форма – 6 хрумвания за спорт навън Снимка: https://unsplash.com/

Тай-чи включва плавни придвижвания и по тази причина е уместно за всички вързасти. Бойното изкуство оказва помощ и за загуба на тегло, а също работи за еластичност, мощ и баланс.

6 Калистеника

За всички, които се чудят какъв спорт да практикуват и по какъв начин да стартират спорт навън, ще покажем извършения по Калистеника. Думата се превежда от гръцки език „ хубава мощ “. В момента този спорт е доста известен в света. Това е общ брой от двигателни извършения, които употребяват тежестта на човешкото тяло като противодействие в тренировките.

Подходящ е за всеки, който желае да бъден мощен и да има надзор на тялото си. Може да употребявате щанги, скамейка, фитнес уреди навън и други.

 Добра форма – 6 хрумвания за спорт навън Снимка: https://www.freepik.com/

Като начало може да започнете с съществени извършения, клекове, напъди, лицеви опори. Постепенно може да засилите компликацията. Много огромен избор на извършения по Калистеника има и в интернет.

Тренировките и упражненията навън са доста приятни напролет и лятото. Макар че може да се практикува и през студените месеци, спорт навън е по-забавен през слънчевите дни.

Няма смисъл да се съмнявате, че не спортувате толкоз дейно, както във фитнеса. Когато сте на открито, вие избирате мястото за подготовка, изложени сте на слънце и въздух, упражнявате освен тялото, само че и мозъка.

Ако желаете да получите ефикасен резултат, практикувайте спорт навън!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР