Ако се ограничим до конституционните разпоредби за служебно правителство, то

...
Ако се ограничим до конституционните разпоредби за служебно правителство, то
Коментари Харесай

Политолог: Служебният кабинет се справи

" Ако се ограничим до конституционните разпореждания за служебно държавно управление, то това се оправи. Но трябваше да се оправи с надалеч по-сложни неща, резултат от поредицата рецесии. Служебното държавно управление съумя да се оправи сносно, откакто страната не попадна във вихрушката на тотална неустойчивост ", съобщи пред БНР проф. Антоний Тодоров, политолог и учител в Нов български университет.

Той добави, че неналичието на промяна в състава на Министерския съвет е по-добър коз от радикална смяна.

" Служебните държавни управления са единствен парламентарен излаз от една обстановка, при която Народното събрание не може да излъчи постоянно държавно управление. Критиките към президента са разнопосочни - веднъж, че трансформира геополитическата ориентировка на България, повторно, че прекалено много следва политиките на Запада. Но това е част от политическия развой. Най-лесно се подлага на критика служебно държавно управление, тъй като е неутрално, равноотдалечено от партиите... Президентът се оказа доста сериозен към съвсем всички партии и на равно разстояние от тях ", сподели проф. Тодоров.

Експертът уточни, че министрите в служебното държавно управление си дават сметка, че са в сложна обстановка - работят по остарял бюджет, няма парламент, който да поддържа самодейностите им, дават си сметка за късия интервал, в който ще работят.

" Те са с вързани ръце. Нямат кой знае какъв брой благоприятни условия ", акцентира Тодоров.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР