В резултат на обстрелите на руските войски половината от енергийната

...
В резултат на обстрелите на руските войски половината от енергийната
Коментари Харесай

Кулеба: Балистичните ракети са бич, половината от енергийната ни инфраструктура е повредена

В резултат на обстрелите на съветските войски половината от енергийната инфраструктура на Украйна е развалена. Това разясни министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба в изявление за американското списание Foreign Policy, осведоми организация „ Фокус “.

" Е, това (отпускането на нова помощ от Съединени американски щати – бел.ред.) несъмнено увеличи морала на украинските бойци, както и на народа на Украйна. Ако пакетът, който беше разгласен незабавно след приемането на закона, съдържаше батарея Patriot, този подтик щеше да е още по-голям измежду хората, тъй като украинците най-вече страдат от съветските ракетни офанзиви “, акцентира първият посланик на Киев.

Според него, в случай че сходна обстановка в енергетиката се бе развила в друга страна, всичко можеше да бъде още по-зле.

" Руските балистични ракети са същинският камшик на тази война. Напоследък те се употребяват основно за заличаване на нашата енергийна система. Смея да настоявам, че в случай че друга страна пострада от подобен мащаб на енергийно заличаване, ще наподобява доста, доста по-зле от Украйна. Държим се, тъй като научихме доста, знаем залога, само че с цел да стане ясно - половината от нашата енергийна система е развалена, а ние към момента би трябвало да управляваме страната, да водим война и да събираме поддръжка от света “, добави Кулеба.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР