Ако се храним здравословно ще имаме повече здраве. Известно е,

...
Ако се храним здравословно ще имаме повече здраве. Известно е,
Коментари Харесай

4 естествени антибиотика за повече здраве

Ако се храним здравословно ще имаме повече здраве. Известно е, че храната може да бъде наш зложелател или пък да ни оказва помощ да бъдем по-здрави. Има дълъг лист от храни, които способстват за утежняването на здравословното ни положение по разнообразни способи. Има и такива, които са ни познати като естествени антибиотици. Макар и да знаем, че те няма по какъв начин да заменят назначеното лекуване от доктор по време на настинки и грип, постоянно ги прибавяме към менюто си, защото техните потребни съединения способстват за това да се възстановим по-бързо. Когато не сме заболели, още веднъж ги консумираме, с цел да укрепим тялото си.

Примери за такива храни и подправки са лук, карамфил, анасон, лимони и грейпфрути, риган, мащерка, куркума, червени люти чушки, черен пипер, пчелен прашец, прополис.

Ако желаете да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „

Тук може да си извършите абонамент за здраве:

Телефон за връзка: 

 

4 естествени антибиотика за повече здраве

1.Мед

 здраве 4 естествени антибиотика за повече здраве

Медът е един от най-старите известни антибиотици, който датира от антични времена. Египтяните постоянно са употребявали меда като натурален антибиотик и отбрана на кожата.

Медът съдържа водороден пероксид, който може да изясни някои от неговите антибактериални свойства. Освен това има високо наличие на захар, което може да помогне за прекъсване на растежа на избрани бактерии.

Освен това медът има ниско равнище на pH. Това работи, с цел да изтегли влагата от бактериите, което кара бактериите да се дехидратират и да умрат.

За да употребявате меда като антибиотик, нанесете го непосредствено върху раната или инфектираната област. Медът може да помогне за унищожаването на бактериите и да подкрепи процеса на излекуване. Ако е допустимо, изберете недопечен мед от манука. Тази форма на мед предлага най-вече изгоди за нашето здраве.

Можете също по този начин да приемате мед, с цел да помогнете при лекуването на вътрешни инфекции. Просто поглъщайте цяла супена лъжица или я разбъркайте в топла чаша билков чай ​​за успокояващо лекуване.

Медът нормално е безвреден за приложимост върху кожата или тялото, макар че в никакъв случай не би трябвало да давате мед на бебе под 1 година. Вместо това се консултирайте с вашия снабдител на здравни услуги за подобаваща опция.

2.Екстракт от чесън

 здраве 4 естествени антибиотика за повече здраве

Отдавна се счита, че чесънът има антимикробни свойства. Проучване от 2011 година откри, че концентратът от чесън е ефикасен против бактерии. Можете да закупите концентрат или дестилат от чесън в локалния магазин за здравословни храни. Може също да можете да си извършите сами, като накиснете няколко скилидки чесън в зехтин.

Чесънът нормално е безвреден за усвояване, само че огромни дози могат да причинят вътрешно кървене. До две скилидки дневно се смятат за допустима доза. Ако приемате добавка с чесън, не забравяйте да следвате напътствията за дозиране, както е предоставено.

Ако приемате медикаменти за разреждане на кръвта, консултирайте се с вашия доктор, преди да употребявате чесън като антибиотик. Големите дози чесън могат да засилят резултатите на това лекарство.

Можете също по този начин да нанесете концентрат от чесън непосредствено върху рана или леке. Чесънът е извънредно потребен за нашето здраве.

3.Етерично масло от мащерка

 здраве 4 естествени антибиотика за повече здраве

Много напълно натурални домашен почистващи препарати употребяват етерично масло от мащерка. Доказано е, че това масло е изключително потребно против устойчиви на антибиотици бактерии. Полезно е и за нашето здраве.

В изследване от 2011 година откривателите са тествали успеваемостта на етеричното масло от лавандула и мащерка. И двете масла са тествани в група от над 120 варианта бактерии. Изследователите разкрили, че етеричното масло от мащерка е по-ефективно при унищожаването на бактерии от етеричното масло от лавандула.

Етеричното масло от мащерка е единствено за външна приложимост. Не би трябвало да приемате масло от мащерка през устата. Преди да приложите върху засегнатата област, не забравяйте да разредите етеричното масло с равни елементи базово масло. Общите масла-носители включват кокосово и зехтин.

Прилагането на неразредено етерично масло върху кожата може да аргументи инфектиране и неспокойствие.

Хората с високо кръвно налягане или хипертиреоидни проблеми не би трябвало да употребяват етерично масло от мащерка.

4.Ехинацея

 здраве 4 естествени антибиотика за повече здраве фотография: pinterest

Ехинацеята е билка, която прави чудеса с имунната система. Предлага се под формата на чай и хранителна добавка. Използва се от епохи за лекуване на редица инфекции и бактериални болести. Смята се, че е изключително потребна в битка с настинката и грипа, заради способността ѝ да отстрани най-опасните форми на бактерии. Тя оказва помощ за повече здраве.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР