Ако се чудите кой е най-добрия домашен любимец за семейство,

...
Ако се чудите кой е най-добрия домашен любимец за семейство,
Коментари Харесай

5 причини защо морските свинчета за идеалните домашни любимци за семейство

Ако се чудите кой е най-хубавия домакински любим за семейство, то морското свинче би излязло преди всичко. Това са прелестни животни. Тези дребни същества са общителни, нежни и занимателни, и са с отличен темперамент, подобаващ за семейство. Морските свинчета могат да бъдат чудесни домашни любимци за деца, при изискване че има възрастен, който да се грижи за тях.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

 infomax-logo-50-15-HW  

 infomax-logo-50-15-HW

Ето пет аргументи, заради които морските свинчета са толкоз подобаващи за семейство с дребни деца:

Морските свинчета са отзивчиви и елементарно се опитомяват

Подобно на всички наши дребни космати другари, морските свинчета могат да бъдат малко нервни, когато за пръв път се настанят в нов дом и се срещнат със стопаните си. Но в случай че им вдъхнете убеденост с нежно отношение, тези дребни същества не след дълго ще се настанят и ще станат щастливи членове на фамилията.

Нещо повече, те не просто понасят вниманието – те го обичат, което е идеално за семейство! Морските свинчета са доста обществени и обичат да бъдат галени, гушкани и хранени от ръка. Тъй като са толкоз отзивчиви, морските свинчета могат да бъдат чудесна компания за деца. Както при всеки фамилен домакински любим обаче, значимо е децата да бъдат научени по какъв начин да ги държат и да си играят с тях безвредно, както и дребните деца да бъдат следени, когато прекарват време с косматите си другари.

 Какво би трябвало да знаете, преди да осиновите морско свинче; за фамилията 5 аргументи за какво морските свинчета за идеалните домашни любимци за семейство

Те са дребни герои

Морските свинчета сигурно са дребни герои и всяко свинче има собствен личен темперамент. Някои от тях са доста любвеобилни, до момента в който други са по-буйни или нахални. На децата ще им хареса да опознаят всяко животинче по държанието му и по звуците, които издава. А те са доста разнородни! Морските свинчета са отзивчиви същества и евентуално ще чуете всевъзможни викове, писъци и ръмжене, до момента в който те се занимават с нормалните си неща. Съществува и известното „ подсвиркване “ на морските свинчета – мощен вик или подсвиркване, които те издават, когато са разчувствани. Внимавайте да не се чуе цвърчене, до момента в който приготвяте обичаните лакомства на вашето свинче!

Морските свинчета също по този начин грухтят в символ на обвързаност и даже мъркат. Слабото мъркане постоянно е симптом за щастливо прасенце, само че по-силно мъркане може да значи неспокойствие. В последна сметка тези разговорливи дребни същества постоянно имат какво да кажат и не стопират да ни забавляват, което е идеално за семейство!

Има доста способи да създадете благополучен дом за морски свинчета

Когато избирате домакински любим за семейство, едно от първите неща, които би трябвало да обмислите, е дали сте в положение да настаните вашия окосмен другар и да задоволите неговите потребности. Морските свинчета се нуждаят от задоволително пространство, само че положителната вест е, че има доста способи да осигурите това пространство в дома си. Морските свинчета могат да живеят щастливо както на закрито, по този начин и навън, и има доста страхотни хрумвания, които можете да употребявате, когато оформяте загражденията им.

Ако отглеждате домашните си любимци на закрито, можете да им осигурите огромна клетка за морски свинчета или даже да им предоставите лична стая! Ако не е елементарно да се обособи уместно пространство, можете да деянията творчество с клетките на закрито – има модулни разновидности, които дават опция за гъвкаво пригаждане към разнообразни по форма пространства в дома ви.

За семейство в апартамент може да бъде предизвикателство да им обезпечи огромно пространство, само че можете по-често да ги вадите от клетката им.

 морски свинчета, морските свинчета, за фамилията 5 аргументи за какво морските свинчета за идеалните домашни любимци за семейство

Лесно е да впишете грижата за морското свинче в нормалното си всекидневие

Някои подобаващи за семейство домашни любимци са по-ангажиращи от други – да вземем за пример кучетата, изискват доста време за разхождане и образование! За съпоставяне, за морските свинчета е по-лесно да се грижите, само че те въпреки всичко се нуждаят от грижи и внимание, с цел да бъдат здрави и щастливи.

И по този начин, какви грижи би трябвало да полагате? Що се отнася до рутинните задания, първото нещо, за което би трябвало да помислите, е, че вашите свинчета ще се нуждаят от прясна храна и вода всеки ден.

Важно е също по този начин всеки ден да почиствате заграждението небрежно, а един път седмично – по-обстойно, както и да се грижите за козината на домашния любим, като постоянно я подстригвате. Това е главното във връзка с храната и хигиената, само че би трябвало да се вземат поради и обществените потребности на вашето свинче. Морските свинчета се нуждаят от най-малко един приятел от същия тип, с който да живеят, и обичат да поддържат връзка и с човешките си другари!

Морските свинчета са дълголетници за дребни домашни любимци

В съпоставяне с други дребни гризачи морските свинчета са относително дълголетни, което ги прави чудесна компания за семейство. Типичната дълготрайност на живота на морските свинчета е към пет до седем години, до момента в който мишките и хамстерите могат да живеят до три години. Този дълъг живот значи, че цялото домакинство може да сътвори дълготрайна връзка със своя домакински любим.

Монетата обаче има и друга страна: когато си вземете малко морско свинче, би трябвало да помислите дали ще можете да се грижите за него през целия му живот. С напредването на възрастта децата може да имат по-малко време за своите домашни любимци и не е извънредно родителите да се грижат за фамилните свинчета, когато децата пораснат и се изнесат. Така че морските свинчета са подобаващи любимци за семейство с дребни деца, само че помислете и за бъдещето.

Полезни препоръки:

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР