Ако се чудите дали е по-добре да тренирате сити или

...
Ако се чудите дали е по-добре да тренирате сити или
Коментари Харесай

Защо да тренираме на гладен стомах?

Ако се чудите дали е по-добре да упражнявате сити или на гладен корем, учените имат отговор. Ново проучване твърди, че спортуването е по-ефективно и потребно, в случай че се прави на гладно.

„ След хранене мастната тъкан е ангажирана с признатата храна и няма да бъдат подтиквани потребните промени в нея “, твърди създателят на проучването на университета Бат Дилан Томсън.

„ Това значи, че упражняването на гладно може да предизвика по-благоприятни промени в мастната тъкан и това би могло да бъде от изгода за здравето в дълготраен проект “, прибавя Томпсън.

„ Предполагаме, че е евентуално храненето да попречи на реакция на мастната тъкан към постоянни физически извършения в интерес на нейното понижаване “, означават учените в проучването, оповестено в американския Вестник по физиология – ендокринология и метаболизъм.

Направено е проучване, в което мъже с наднормено тегло са вървели бързо в продължение на 60 минути. Едната група е правила упражнението на гладно, а другата 2 часа след приема на висококалорична закуска.

Изследователският екип направил няколко кръвни проби след хранене или на гладно и след физически извършения. Те открили, че генната експресия в мастната тъкан се разграничава доста в двете изследвания.

Двата гена PDK4 и HSL се усилват, когато мъжете упражняват на гладно и понижават, когато са яли преди упражнение. Покачването на PDK4 демонстрира, че насъбраните мазнини се употребяват за ускорение на метаболизма по време на подготовка, вместо въглехидратите от близкото хранене. HSL нормално се усилва, когато мастна тъкан се използва, с цел да изразходва акумулирана сила за подкрепяне на нараснала интензивност като по време на подготовка, сподели Томпсън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР