Ако САЩ и ЕС запорират дипломатически активи, Руската федерация ще

...
Ако САЩ и ЕС запорират дипломатически активи, Руската федерация ще
Коментари Харесай

Русия заплаши с конфликт, ако някой посегне на дипломатическите й активи

Ако Съединени американски щати и Европейски Съюз запорират дипломатически активи , Руската федерация ще одобри това като спиране на връзките, сигурен е съветският финансов министър Антон Силуанов. Той заплаши, че следователно Русия ще бъде принудена да отговори отвън " правното поле " , предава ТАСС.

Той предизвести, че всички публични активи на Русия зад граница имат дипломатически имунитет и " посягането върху тях е еднакво на разкъсване на дипломатическите връзки и директен спор ", сподели остро Силуанов пред публицисти.

По-рано Министерството на финансите заяви, че по съветските еврооблигации и ще преведе рубловата равноценност на сумата на заплащането към Националния депозитар за разплащния. Плащанията към притежателите ще бъдат преведени по обменния курс на рублата към номиналната валута, избрана от Банката на Русия на датата на заплащане. В допълнение, Министерството на финансите уточни, че притежателите на съветски еврооблигации имат право да обръщат заплащанията в рубли на Руската федерация във всяка валута и да ги теглят в чужбина.

В края на май за заледяване на към 23 милиарда евро (24,5 милиарда долара) на активите на Руската централна банка , оповестява организация Ройтерс. Цифрата е разкрита за първи път, само че се очакваше да бъде доста по-висока.

Русия обществено съобщи, че западните наказания са довели до замразяването на към 300 милиарда $ от активите на нейната централна банка в международен мащаб.
 Лондон умува по какъв начин съветските активи могат да бъдат употребявани за възобновяване на Украйна
Лондон умува по какъв начин съветските активи могат да бъдат употребявани за възобновяване на Украйна

Нуждаем се от нов проект Маршал за възобновяване на Украйна, безапелационна бе Лиз Тръс
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР