Ако Русия нахлуе в Украйна няма да има никакъв газопровод

...
Ако Русия нахлуе в Украйна няма да има никакъв газопровод
Коментари Харесай

Байдън пред Шолц: Ако Русия атакува Украйна няма да има никакъв газопровод „Северен поток 2“

Ако Русия нахлуе в Украйна няма да има никакъв газопровод " Северен поток 2 ". Това съобщи американският президент Джо Байдън след среща с немския канцлер Олаф Шолц, съобщи Ройтерс.

„ Ако Русия нахлуе в Украйна, това ще значи танкове и военни, които прекосяват границата на Украйна още веднъж. Тогава няма да има повече „ Северен поток 2 “. Ние ще му сложим край “, сподели Байдън.

Попитан по какъв начин ще го направи, имайки поради обстоятелството, че планът е под немски надзор, Байдън сподели: „ Обещавам ви, че ще можем да го създадем “.

Шолц пък съобщи, че Съединени американски щати и Германия следват един и същи метод във връзка с Украйна, Русия и евентуалните наказания против Москва, само че не удостовери непосредствено думите на Байдън за затварянето на „ Северен поток 2 “ и даже не загатна плана по име през цялата среща сред двамата водачи.

Това дали Вашингтон и Берлин са единни по въпроса за плана за 11 милиарда $ е от основно значение за способността на НАТО да окаже напън върху съветския президент Владимир Путин, отбелязва Ройтерс.

Шолц, който е подложен на критика вкъщи и в чужбина за неналичието мнения по тематиката „ Северен поток 2 “, съобщи след срещата с Байдън, че Русия ще заплати висока цена, в случай че нахлуе в Украйна.

„ Ще бъдем обединени. Ще действаме дружно и ще предприемем всички нужни стъпки “, сподели Шолц на британски.

Байдън и Шолц обаче подчертаха, че избират дипломацията като главен инструмент за разрешаване на спора с Русия.

Популярността на Шолц падна доста през последните седмици на фона на възходящото напрежение в Източна Европа. Следващата седмица той ще посети и Украйна и Русия.

На общата конференция след срещата с немския канцлер Байдън увери, че Германия се употребява с цялостното доверие на Съединени американски щати и я дефинира като благонадежден съдружник.

„ Германия е един от нашите най-важни съдружници в света. Няма никакво подозрение по отношение на съюза сред Германия и Съединени американски щати. Никакво “, сподели Байдън.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР