Ако Румен Радев иска да реализира политически проект, да излезе

...
Ако Румен Радев иска да реализира политически проект, да излезе
Коментари Харесай

Дариткова: Ако Радев ще прави политически проект, да напусне Президентството

" Ако Румен Радев желае да осъществя политически план, да излезе от президентството, да направи своя политическа партия и да се срещнем на полето, на което можем да вършим диалози за политики ", заяви пред БНР председателката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

В предаването " Неделя 150 " тя запита дали призоваването от висши представители на властта за събаряне на едно демократично определено държавно управление не е тъпчене на закона и на Конституцията:

" Гражданите чакат да се съблюдават законите от всички и когато някой на такова равнище си разреши да призове за война с законно определено държавно управление и законно определен парламент, не дава добър знак на обществото, а е знак за разделяне и тъпчене на законите. Това би трябвало да бъде доста деликатно оценено ".

Дариткова съобщи, че основното на упражняването на политическата власт е носенето на отговорност за следствията. Тя попита какво следва след апелите за оставка на държавното управление.

" Искаме да се вслушаме в гласа на хората. Да разберем за какво, когато градим постоянна вероятност на страната, те не виждат вероятност за своите деца и желаят смяна ", каза още Даниела Дариткова във връзка с митингите с искане за оставка на държавното управление и основния прокурор.

Тя изясни, че политическите тези на парламентарно показаните партии са едни, на президента са други, а на са трети:

" Винаги сме давали знак, че когато забележим проблем в нашите членове и в ръководството, доста бързо реагираме и то по единствения вероятен метод - с подаване на оставки. Нещо, което не сме видели при никой от съперниците ни. Нито се желаеха оставките на тези, за които има подозрения за нарушавания и обвинявания в президентството, нито в Българска социалистическа партия - даже тя не съумя да провежда личната си оставка след загубата на изборите ".

Дариткова прикани жителите към демонстрации, които не нарушават правовия ред в страната:

" Чуваме възгласи за това, че би трябвало да се махват партиите, че не харесват никой от ръководещите в този момент политици. Затова способства тежкият разкол сред институциите. Отговорността би трябвало да се поеме първо от президентската институция, тъй като войната стартира от там, а ние бяхме провокирани да влезем в този дуел. Това няма да докара до нищо положително ".

В рецесия политическите партии би трябвало да търсят това, което ги сплотява, безапелационна беше председателката на парламентарната група на ГЕРБ. По думите ѝ не се чака промяна на министри в кабинета " Борисов 3 ", с цел да бъде намалено напрежението и да стихнат митингите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР