Ако редовно ядете ориз, това ще ви предпази от много

...
Ако редовно ядете ориз, това ще ви предпази от много
Коментари Харесай

Лечебни свойства на ориза

Ако постоянно ядете ориз, това ще ви защищити от доста хронични заболявания, а и ще усъвършенства доста външния ви тип. Оризът съдържа витамини от групата В, които са доста значими за нервната система, за красивата коса и здравите нокти.

Този витамин е значим и нужен детайл в процесите на обмяната. Оризът съдържа значими аминокиселини, които спомагат за образуването на нови кафези.

Оризът съдържа белтъчини, а също така – калий, цинк, желязо, йод и калций. Оризът е доста потребен за хората, които желаят да отслабнат. Все отново не би трябвало да се прекалява с ориза, тъй като той съдържа и натрий.

Оризът е доста хранителен поради наличието на нишесте. В ориза има доста витамини, а също по този начин и селен.

Оризът е потребен за белите дробове, оризовата запарка се употребява за лекуването на бронхит и бронхиална астма.

Оризът въздейства добре върху стомаха и червата. Оризовата запарка стопира диарията, а сварен в прясно мляко, пречиства червата. Оризът, сварен с малко масло, е доста потребен за стомаха.

 Сварен Ориз

Оризът се употребява като антитоксично и намаляващо температурата средство при ангина, грип и пневмония. За задачата в оризова запарка се прибавя мента.

Оризът работи успокояващо на нервната система. Освен това той възвръща биохимичния баланс на организма. Оризът е потребен при заболявания на бъбреците и пикочния мехур. Консумацията на ориз е положително средство за филтриране на стомаха, червата, половата система, ставите и тъканите.

След боледуване оризът възвръща апетита. Пълно филтриране на организма с ориз се прави в продължение на две седмици или месец. За курса на пречистването са нужни толкоз лъжици ориз, на колкото години сте.

Оризът се изсипва в огромен буркан, залива се със студена преварена вода и се оставя в хладилника. Всяка заран се отлива малко от водата и се взима една претъпкана лъжица от ориза, която се изяжда на гладно, откакто се свари единствено с вода. След потреблението на сварения ориз 1 час не се яде и не се пие.

Долива се малко преварена студена вода в буркана и още веднъж се връща в хладилника. Процедурата се повтаря всеки ден, до момента в който не изядете целия ориз.

След като сте към този момент осведомени с ориза, предлагаме на вашето внимание някои изпитани предписания за ориз, които заслужават място на вашата софра, като обичайни пълнени чушки с ориз, зеле с ориз, нежно месо с ориз, типичен спанак с ориз, телешко с ориз, а за какво не и класическо мляко с ориз. Да ви е вкусно!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР