„Ако продължаваме по този начин, ни очакват още пикове на

...
„Ако продължаваме по този начин, ни очакват още пикове на
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Нивото на колективната имунна защита е ниско и не може да ни предпази

„ Ако продължаваме по този метод, ни чакат още пикове на болестта. Нивото на груповата имунна отбрана е доста ниско и не е в положение да ни защищити. Ние продължаваме да не прилагаме дейно ограниченията против разпространяването на вируса. Нямаме действителна и настояща имунизационна кампания”. Това съобщи пред зам.-председателят на Комисията по опазване на здравето към Народно събрание доктор Александър Симидчиев.

Той е предложил на депутатите да бъдат отделени специфични средства за провеждането на разяснителна акция по отношение на имунизациите. „ Имаме потребност от съответни, информативни и въздействащи послания по отношение на възраженията на хората”, изясни той.

„ Не приказваме за хипотези, а за действителни данни. Вече две от областите са в алената зона, а други две са доста покрай нея. За страдание, новата вълна ще пристигна тъкмо преди началото на образователната година. Ще повторим нещо, което към този момент знаем, тъй като действаме по идентичен метод. Мерките са единствено на хартия, само че не се осъществят на практика”, добави доктор Симидчиев.

„ Когато живеем в общественост - би трябвало да се съобразяваме с някои неща. Ако решим да пием алкохол, ние ограничаваме правата си за каране на автомобил. Това е въпрос на персонален избор. Има правила, които пазят общността ни”, сподели още той.

„ Израел към този момент надалеч не е измежду първенците по имунизация. Малта е такава с 93%. Израел е на 8-9 място с към 60% покритие”, изясни експертът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР