Ако президентът връчи третия мандат на партия Има такъв народ

...
Ако президентът връчи третия мандат на партия Има такъв народ
Коментари Харесай

Ива Митева: Ако президентът връчи третия мандат на ИТН, ще поканим за разговори БСП, ПП и ДБ

Ако президентът връчи третия мандат на партия " ИТН " (ИТН) ще изпратим незабавно писма за диалози до " Българска социалистическа партия за България ", " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". Това сподели в Плевен заместник-председателят на Народното събрание (НС) и член на парламентарната група (ПГ) на Има Такъв Народ Ива Митева, която в петък вечерта взе участие дружно с депутати от групата в среща с членове и симпатизанти на партията в града.

Ще стартираме да приказваме какви са ни в действителност задачите и къде желаеме да стигнем, ще желаеме разискване на доста кандидатури, с цел да се избере най-достойната за министър-председател.

Митева не изключи при диалозите за сформиране на кабинет с мандат на Има Такъв Народ да бъдат поканени ГЕРБ и Движение за права и свободи, тъй като, по думите й, опозицията в Народното събрание е мощна и не трябва да бъде подценявана.

" Трябва да си създадем действителна преценка, би трябвало да подходим с почитание към всички ", добави Митева.

На въпрос дали би приела поста на министър-председател Ива Митева сподели, че на този стадий не би се съгласила.

" Нека да не се хвърляме от пост на пост, човек би трябвало да си тежи на мястото ", означи тя.

По мотив върнатия несбъднат мандат за държавно управление от " Продължаваме Промяната " Ива Митева разяснява, че " през днешния ден егото още веднъж победи ".

" Трябваше да се води разговор, тъй като ни омръзна да използваме едни думички без никакво наличие. Ако беше воден този разговор, през днешния ден мандатът щеше да бъде сполучлив ", акцентира заместник-председателят на Народно събрание.

Митева добави, че избори в този миг не са добър вид за страната и би трябвало да се направи всичко допустимо за сформиране на държавно управление. Тя предвижда, че изборната интензивност би била под 40 %.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР