Ако през 1991 година загиналите са били 1500, то през

...
Ако през 1991 година загиналите са били 1500, то през
Коментари Харесай

Комисар Начев: Три пъти са намалели загиналите при катастрофи у нас

Ако през 1991 година починалите са били 1500, то през последната година те са 500, сподели зам.- шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи комисар Радослав Начев

" Три пъти са намалели починалите при произшествия на територията на цялата страна, сочи дълготрайната статистика у нас ". Това заяви за зам.- шефът на Областната дирекция на МВРкомисарРадослав Начев, който е и някогашен шеф отдел " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи.

" Статистиката в значителен мащаб приказва за понижаване на пътно-транспортния травматизъм ", уточни той като даде образец, че в случай че преди години в Пловдив сме имали по към 75 починали на година от произшествия, то през последната година те са към този момент 48.

Също съгласно статистиката в народен мащаб, в случай че през 1991 година починалите са били 1500, то през последната година те са 500. Тоест, имаме три пъти понижение на починалите.

" Борим се броят на пътните произшествия да понижава с всяка последваща година ", добави Начев.

По думите му, четири са съставените елементи, които въздействат на пътната сигурност. Това са човек, път, автомобил и среда. Всички те в цялост обуславят пътната сигурност. и върху всеки един от тези съставни елементи би трябвало да се въздейства, с цел да има по-малко жертви и потърпевши при пътни произшествия.

" Инфраструктурата е значима също за сигурността. Много повече произшествия стават при погрешно изпреварване на път с в двете посоки придвижване. Ако пътят е еднопосочен, такава заплаха няма при насрещно придвижване ", означи комисар Начев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР