Ако прекарате известно време в социалните мрежи със сигурност ще

...
Ако прекарате известно време в социалните мрежи със сигурност ще
Коментари Харесай

Митът за намаляването на мазнините около корема

Ако прекарате известно време в обществените мрежи сигурно ще видите реклама, която ви приканва да си купите онлайн курс с извършения, който дава обещание, че ще ви помогне да се отървете от непотребните мазнини. 

Тези реклами разпространяват идея, известна като " точкова редукция на мазнините " . Твърди се, че можете да изгорите мазнините в избрана област на тялото, нормално в региона на корема, със особено създадени извършения или тренировки. 

Често срещани са и рекламите, които оферират специфични диети, хапчета и добавки, които ще унищожат мазнините в целевите области. Тези реклами, които включват впечатляващи фотоси преди и след отслабването, могат да наподобяват правдоподобни, само че не се заблуждавайте. 

За страдание намаляването на мазнините в целеви области е още един мит за отслабването.  

Daily Sit-Ups Won't Target Your Belly Fat. An Expert Explains Why.
— ScienceAlert (@ScienceAlert)
Ето за какво:  

Телата ни са устроени по този начин, че да имат достъп до всички ресурси от мазнини. За да разберем, за какво намаляването на мазнини в избрани области е мит, е значимо да разберем по какъв начин се съхраняват и употребяват мазнините в тялото. 

Мазнините, съхранявани в тялото ни, са под формата на триглицериди, които са тип липиди или мастни молекули, които можем да използваме за сила. Около 95% от питателните мазнини, които консумираме, са триглицериди , а когато се храним, тялото ни трансформира и неизползваната сила в триглицериди. Тези липиди се съхраняват в специфични мастни кафези, наречени адипоцити, които се освобождават в кръвния поток и се транспортират до мастната тъкан, която по-често назоваваме телесна лой. 

Телесна лой се намира на всички места по тялото ни, само че главно се съхранява като подкожна мастна тъкан. Тези мастни ресурси служат като жизненоважен енергиен запас, като тялото ни се активизира, с цел да получи достъп до складираните триглицериди и да си обезпечи сила по време на продължителни физически извършения. Освен това, тялото употребява тези ресурси и по време на диета. 

Противно на това, което ни карат да мислим многочислените реклами за съкращаване на мазнини, нашите мускули не могат да получат пряк достъп до избрани мастни ресурси и да ги изгорят, когато упражняваме. Вместо това, в тялото протича развой, наименуван липолиза. Процесът съставлява превръщане на триглицеридите в свободни мастни киселини. Това провокира производството на глицерол, който се придвижва до мускулите ни посредством кръвния поток. В резултат на това мастните ресурси, които използваме за сила, когато упражняваме, идват от всички елементи на тялото ни - освен от зоните, от които желаеме да загубим мазнини. 

Lose Belly Fat In 4 Weeks....
— Nutrition Guide (@NutritionGuide_)
Изследвания удостоверяват метода, по който телата ни изгарят мазнините, когато упражняваме, като удостоверяват, че намаляването на мастна тъкан в избрани зони е мит. Телата ни вземат решение къде да складираме мазнини  

Фактори отвън нашия надзор оказват въздействие върху областите и реда, в който телата ни съхраняват и губят мазнини, а точно нашите гени. Точно както ДНК дефинира растежа ни, генетиката играе забележителна роля за това по какъв начин се ръководят мастните ни депа. Изследвания демонстрират, че гените разпределят 60% от мазнините в тялото ни.  

Жените имат повече мастна тъкан от мъжете. Това се дължи най-много на обстоятелството, че женското тяло е основано да съхранява мастни запаси за поддържане на бременността и кърменето. Жените губят тегло, най-често в региона на прасците и ръцете, до момента в който резервират мазнините, съхранявани към ханша, бедрата и седалището. 

Процесът на стареене също провокира промени в мускулната маса, метаболизма и равнищата на хормоните, които могат да повлияят на това, къде и какъв брой бързо се губят мазнини. Жените след менопауза и мъжете на междинна възраст са склонни да складират висцерални мазнини към междинната част на тялото. 

8 Exercises to Lose Hanging Lower Belly Fat
— Wealth Mail (@WealthMail)
Хапчетата и добавките, които се продават без рецепта, не могат да бъдат дейно средство за битката с мазнините 

Повечето реклами на тези хапчета и хранителни добавки - в това число артикули, които настояват, че са " най-хубавият метод за събаряне на килограми " - също по този начин се показва, че резултатите от тези артикули са подкрепени от " клинични изпитвания " и " научни доказателства ". В реалност обаче редица самостоятелни изследвания не удостоверяват тези изказвания. Сред тях са две скорошни проучвания на Университета в Сидни. 

Учени са разгледали данни от над 120 плацебо-контролирани изследвания на билкови и хранителни добавки. Нито една от изследваните добавки не е довела до клинично значимо понижаване на телесното тегло при хора със затлъстяване. 

Намаляването на мазнини в избрани области е мит - не можем да направляваме къде тялото ни губи мазнини.  

Макар че може да не отслабнете на несъмнено място, когато спортувате, цялата физическа интензивност оказва помощ за изгарянето на телесните мазнини и запазването на мускулната маса. Това ще докара до смяна на формата на тялото ви с течение на времето. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР