Ако посоченият за служебен премиер предложи министър, с който президентът

...
Ако посоченият за служебен премиер предложи министър, с който президентът
Коментари Харесай

Експерт по право: Ако президентът не е съгласен с някой служебен министър, ще трябва да отстъпи

Ако посоченият за длъжностен министър председател предложи министър, с който президентът не е склонен, президентът ще би трябвало да отстъпи. Иначе той ще задейства процедура, която може да докара до импийчмънт. Това изясни по bTV юристът и академични учител Орлин Колев. Той въпреки всичко акцентира, че при такава обстановка служебният министър председател и президента би трябвало да търсят единодушие.

Колев също по този начин изясни, че Народното събрание продължава да работи и може да приема всичко при ръководството на служебния кабинет. “Може и да промени Конституцията, да приема закони, заявления.

Въпросът какво ще стане с този, който стане длъжностен министър председател, след края на служебния кабинет, е комплициран, призна експертът. Той изясни, че в случай че това е ръководителя на Народното събрание, неговата работа като народен представител се прекъсва. За останалите евентуални служебни министър председатели обаче не е планувано дали могат да се върнат на постовете си. Според Орлин Колев, даже и при настоящото ново законодателство може да се откри решение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР