Ако попитате какви са добрите обноски при ходенето до тоалетните,

...
Ако попитате какви са добрите обноски при ходенето до тоалетните,
Коментари Харесай

10 правила на етикета, които много хора забравят, когато се отправят към тоалетната

Ако попитате какви са положителните маниери при ходенето до тоалетните, множеството хора евентуално ще отговорят: „ Правило номер едно: не споменавайте нищо за тоалетните. Второ предписание: в никакъв случай не споменавайте нищо за тоалетните. Това е по този начин, тъй като не е признато да се разискват сходни тематики в обществото. Но нормите на държание в килерите към момента съществуват.

Отхвърлихме всички ограничавания и открихме разпоредбите на тоалетния етикет, чието познаване няма да разреши на никого да сбърка.

Тоалетната не е читалня

Много от нас от време на време обичат да четат литература, до момента в който седят в тоалетната. Експертите по етикет обаче не предлагат да вземете книга или списание в съблекалнята, в случай че има възможност в бъдеще тази обява да попадне в ръцете на непознати.

Правилният метод за окачване на тоалетна хартия

Колкото и да спорим за това по какъв начин би трябвало да бъде ситуирана ролката хартия – с ръба във вътрешността към стената или на открито от нея – науката има безапелационен отговор на този въпрос. Ще бъде вярно да окачите хартията по втория метод, т.е. с ръба на открито от стената. Факт е, че контактът на хартията с повърхността е изпълнен с навлизането на ненужни бактерии върху нея.

Изплакнете със затворен похлупак на тоалетната

Най-новото предписание на етикета е да се измива със затворен похлупак на тоалетната. Ако това се прави с отворен похлупак, най-малките частици от отпадъчните артикули ще се разпространят в тоалетната под налягане от резервоара.

Кой би трябвало да смъкна тоалетната седалка

Правилото е просто: който е вдигнал тоалетната седалка, би трябвало да я спусне при излизане от тоалетната. Изключение е допустимо единствено за тези тоалетни, които се употребяват единствено от мъже. Тъй като представителите на този пол нормално се облекчават, до момента в който стоят, няма смисъл да повдигате и спускате безпределно седалката.

Как да си мием ръцете на празненство

Измийте ръцете си след потребление на тоалетната. Ако сме на посетители, би трябвало да желаяме позволение от домакина или домакинята на къщата да използваме техните тоалетни такъми. От своя страна домакинът, съгласно разпоредбите на етикета, е задължен да се погрижи за нов сапун за госта. Ако притежателят на къщата по някаква причина не даде подобен аксесоар, би било неприятна концепция.

Къде да диря забрадка

След като измиете ръцете си, би трябвало да ги изсушите. Въпросът е какво, в случай че не сме у дома. Хавлиите, които висят в редица в банята, се смятат за кърпи за баня по дифолт. Вземете ги никога не си коства: това е неучтиво. Кърпата за ръце ще виси тъкмо до мивката. В някои случаи можете да намерите и части хавлиена забрадка, усукани на ролки. Те са единствено за гостите.

Възможно ли е да се употребява тоалетната за друг пол

От позиция на етикета не можете да употребявате социална тоалетна, предопределена за противоположния пол, и няма изключения от това предписание. Насочвайки се към вратата с буквата М, дамата притегля прекалено много внимание към себе си.

Коя кабина да изберете?

Правилата на положителните маниери изискват да доставяме допустимо минимум неудобства на другите. Когато отивате в социална тоалетна, би трябвало да почитате персоналното пространство на хората там. Не би трябвало да заемате кабина, в случай че внезапно се окаже, че предходният клиент е не запомнил да я измие. Тази тоалетна се смята за неработеща, до момента в който обслужващият личен състав не в профил казуса.

Какво да извършите, в случай че останете без тоалетна хартия

Според разпоредбите на етикета, този, който е изразходвал остатъка от тоалетната хартия, би трябвало да донесе нова ролка в тоалетната. Но какво ще стане, в случай че посетим тоалетна отвън дома? Първата стъпка е да се огледате за аварийна ролка. Ако се употребява остатъчната хартия в социална тоалетна, няма да е ненужно да предупредите индивида, който влиза идващия в кабината.

Как да се държим, в случай че има задръстване

Лошата вест. Ако сме предизвикали задръстване на непозната тоалетна или мивка, в този момент това е наш проблем. Не беше допустимо да се откри бутало и да се отстрани запушването – би трябвало да уведомите работния личен състав или притежателя на къщата, в която сме се объркали.
Кои правила се трансфораха в изобретение за вас?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР