Ако погледнете назад към палеолита - говорим за преди 10

...
Ако погледнете назад към палеолита - говорим за преди 10
Коментари Харесай

5 неща, които трябва да знаете, преди да опитате палео диетата

Ако погледнете обратно към палеолита - приказваме за преди 10 000 години - ще откриете, че нашите предшественици са имали много здрави хранителни привички. Ловците-събирачи от каменната епоха явно не са имали захарни зърнени храни, замразени вечери или модифицирани закуски, които да ядат, тъй че естествено са яли доста месо, яйца, зеленчуци и ядки.

Това е същността на актуалната " палео " диета. Обработените храни са изключени, а се ядат храни, които са естествени.

Това отстрани най-силно модифицираните храни като бисквити, чипсове и бисквитки. Дори хлябът не се смята за част от палео диета, защото изисква прекомерно доста технологии, с цел да се подготви. Мляко, бобови растения, алкохол, захар и даже някои нишестени зеленчуци също не са разрешени.

Ако обмисляте да започнете палео диетата, прочетете няколко неща, които би трябвало да знаете:

1. Няма постоянно да сваляте килограми

Не се учудвайте, в случай че не свалите килограми незабавно. Тази диета е уравновесена диета за възстановяване на здравословното положение, по тази причина е допустимо първо да качите няколко килограми. Количеството калории, които ядете, има значение, когато става дума за загуба на тегло. По-специално, здравословните мазнини съдържат изненадващо количество, тъй че наблюдавайте размера на порциите. За информация, половин авокадо ще ви донесе 182 калории, по тази причина просто вземете това поради с останалата част от храната си, в случай че се пробвате да свалите килограми.

2. Преходът би трябвало да е муден

Всяка диета, която отстрани елементарните храни, е мъчно просто да се скочи в нея. Съсредоточете се върху осъществяването на няколко промени едновременно, с цел да дадете на тялото си време да се приспособи.

Най-добре е да започнете с неща, които няма да бъдат толкоз сложни за отричане.

Например, изключването на всички зърнени храни едновременно може да бъде мъчно, тъй че дайте си малко време, като хапвате ориз или царевица, до момента в който елиминирате неща като овес, пшеница и киноа. С течение на времето, можете постепенно да изключите и останалите неща.

3. Ястията ви може да се повтарят

Хората, които съблюдават тази диета нямат изключително многообразие на храната. Те нормално ядат повтарящи се ястия или най-малко такива с повтарящите се съставки.

Именно това е и повода, заради която доста хора се отхвърлят от тази диета.

4. Може да имате дефицит на някои хранителни субстанции

Докато палео диетата има доста протеини и фибри, липсват калций и витамин D, основно заради неналичието на млечни артикули, което може да отслаби костите и имунната ви система с течение на времето. Уверете се, че сте приемате палео-одобрени източници на калций, като бадеми, броколи и тъмни листни зелени.

5. Не се тормозете, че ядете прекомерно доста протеини

Протеинът ви оказва помощ да поддържате глада си под надзор и мускулите ви порастват. С палео диетата, месото и риба евентуално ще съставляват огромна част от всяко от вашите хранения.

Но това не е нещо, за което да се тревожим. Докато бъбреците действат вярно, е много мъчно да се яде прекалено много протеини. Има доста настоящи проучвания, които демонстрират доста изгоди на потреблението на високо протеинова диета с малко или никакви отрицателни странични резултати

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР