Ако по някаква причина омекотител за тъкани не е подходящ

...
Ако по някаква причина омекотител за тъкани не е подходящ
Коментари Харесай

Пробвайте: 7 неподозирани ползи от омекотителя за дрехи

Ако по някаква причина омекотител за тъкани не е подобаващ за прането ви, той ще бъде потребен за други цели и идеално ще размени специфичните артикули, които не са ви били на разположение. Ето какво Actualno поучава да извършите с него: 1. Справете се с миризмите в тоалетната
Омекотителят за тъкани може да размени ароматизаторите, които са прикрепени към ръба на тоалетната. Добавете една цялостна капачка от продукта в резервоара и водата ще ухае прелестно на " алпийска прохлада " или " морски бриз ". Може да оцвети в нежно синьо, розово или лилави тонове – според от цвета на самия омекотител. Вярно е, че сътрудникът в резервоара ще би трябвало да се добавя на всеки няколко дни - резултатът му ще завърши, когато източите цялата вода.
2. Почистете нагара от тигана
Налейте гореща вода в купа, прибавете супена лъжица омекотител и оставете да кисне най-малко няколко часа или по-добре цяла нощ. След това ще бъде доста по-лесно да почистите тигана и няма да се постанова да го търкате и драскате.
3. Измийте дървените повърхности
Дървото е по-деликатен материал от да вземем за пример плочките, пластмасата и метала. Поради това нападателните почистващи прахове, дезинфектанти и сходни средства могат да го повредят. Омекотител оказва помощ за нежно разчистване на дървени маси и плотове, столове, шкафове, лавици. Поставете малко върху гъбата, избършете нечистите места и изплакнете с вода.
4. Отстранете варовитите петна от вода
Белите петна, които се появяват по кранове, вентили, душ порти и други повърхности, които влизат в контакт с вода, са извънредно досадни. Конвенционалните почистващи артикули нормално не се оправят с тях, защото петната се образуват от варовика, който се съдържа във водата.

Специални артикули, да вземем за пример с лимонена киселина, оказват помощ за унищожаване на варовика. Но в случай че не са на разположение, използвайте омекотител. С помощта на гъба го нанесете върху кран, плочка или друга повърхнина, оставете за няколко минути и избършете с влажна забрадка. Петната би трябвало да са изчезнали.
5. Отстранете стикерите от стъклото
Няма значение кои: фабрични, останали на нови прозорци, или автомобилни, които са ви омръзнали. Балсамът ще помогне за омекотяване на хартията и разтваряне на пласта лепило. И без неприятни миризми, които нормално се оставят от специфични разтворители.

Смесете омекотителя с топла вода в съответствие 1:1, нанесете щедро разтвора върху стикера и оставете хартията да се накисне добре. След това деликатно отстранете стикера със скрепер. Това ще бъде доста по-лесно да се направи, в сравнение с наподобява.
6. Освежете завесите и другите текстилни произведения
Завесите съвършено събират прахуляк и всмукват миризми, в това число не най-приятните като тютюн. В същото време не всички пердета могат просто да бъдат взети и сложени в пералнята, когато пожелаете - някои изискват химическо почистване.

За да ги освежите бързо и да се отървете от неприятните миризми, прибавете няколко капачки омекотител с чаена лъжичка сода за самун в бутилка със спрей и напръскайте завесите с получения разтвор, в случай че е належащо.

Можете да извършите същото с мека мебел, възглавници за диван и всевъзможен различен домакински текстил.
7. Почистете и освежете килимите
Омекотител за тъкани ще помогне за омекотяване на килимите и ще им придаде искра, ще отстрани неприятните миризми и като цяло ще ги освежи.

Смесете няколко капачки от продукта с топла вода, изсипете разтвора в спрей бутилка, напръскайте килима и изчакайте към пет минути. След това отстранете продукта с парочистачка или влажна гъба.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР