Ако планирате почивка в Европа тази есен, вероятно сте били

...
Ако планирате почивка в Европа тази есен, вероятно сте били
Коментари Харесай

Кои са топ 5 на най-евтините дестинации за посещение в Европа тази есен?

Ако планирате отмора в Европа тази есен , евентуално сте били сюрпризирани от фрапантното нарастване на цените , както и от информацията, че няма да се осъществен упованията за намаляващи тълпи с туристи след приключването на дейния летен сезон. В момента е ангажиран през цялата година и става все по-трудно да се заловен положителни предложения за бягство, както беше преди към 5 години. Това обаче не значи, че е невероятно.

Всъщност топ 5 на страните с максимален растеж на туризма спрямо 2019 година, референтната предкризисна година, са едни от най-евтините и до известна степен най-недооценените места на Стария континент, съгласно нов отчет на Европейската комисия , обвързван с пътуванията. На процедура това значи, че все по-голям брой пасажери заменят изпитани горещи точки за почивка със също толкоз завладяващи по-малко известни други възможности. Ето и лист:

Португалия. Снимка: Pixabay

Португалия

Отбелязвайки 16% нарастване на броя на посетителите тази година, Португалия е петият най-бързо разрастващ се център в Европа и безоблачен парадайс , прикрит в най-западния ъгъл на Иберийския полуостров, който американците занапред започнаха да откриват. Независимо дали става въпрос за Лисабон , красива антична столица, ситуирана на седем хълма, оживения Порто с неговите църкви със сини плочки и бароков остарял град или пясъците с цвят на мед и белите градове на крайбрежието на Алгарве , Португалия в последно време господства измежду дестинациите .

Освен че е дом на някои от най-красивите забележителности на Стария континент, той е необикновено наличен за посещаване, като „ Budget Your Trip “ регистрира, че едноседмично пътешестване до южноевропейската нация коства приблизително 1054 $ на човек .

Сега, в случай че желаете да се отклоните малко от утъпкания път и да изследвате част от Португалия, която за множеството гости остава незабелязана, отидете до Мадейра – субтропичен остров, кръстосан от извисяващи се върхове и обливан от лазурните води на Атлантика – и най-хубавата част е, че има директни полети от Америка!

Снимка: Pixabay

Малта

Малка островна страна, ситуирана по средата сред Италия и Северна Африка , към 1/10 от размера на Роуд Айлънд, Малта е повишена с 34,8% на годишна база, изпреварвайки Португалия, с цел да претендира за купата на най-бързо разрастващата се южноевропейска страна дестинация .

Въпреки не толкоз впечатляващите си размери, Малта е цялостна с исторически забележителности – от компактната столица Ла Валета , оцветена в охра, до оградената със стени средновековна крепост Мдина , да не приказваме за кристално чистите морета и непокътнатите плажове – ситуирана е на Средиземноморието в последна сметка.

От позиция на цената, Малта не е най-евтината , само че несъмнено е евтина съгласно американските стандарти: приблизително би трябвало да планирате да похарчите $908 за едноседмично пътешестване до Малта или почти $130 дневно , в случай че не харчите доста. Ако пътувате с стеснен бюджет и жадувате за пресни, само че налични морски блага, не забравяйте да добавите Kalamà в Слиема към листата си с заведения за хранене за невероятния сандвич с калмари и октопод – очаквайте да платите сред $5 и $19 .

Истанбул. Снимка: Pixabay

Турция

Хвалейки се с 35,3% растеж на туризма тази година, Турция е третата най-добре позиционирана страна в класацията на ETC и не можем да кажем, че сме сюрпризирани: ситуирана на естествената граница сред Европа и Азия , при нея се намират редица дестинации от международна класа.

Разбира се, приказваме за Истанбул , който е, както брилянтно се изрази английският историк Филип Мансел, „ Градът на международното предпочитание “ , с богатото си византийско завещание и контур , доминиран от минарета, Анталия , с добре непокътнатия си османски остарял град и голям брой римски монументи и даже с Алания .

Що се отнася до цените, Турция е една от най-евтините средиземноморски дестинации , като пасажерите харчат приблизително към 141 $ дневно, в това число настаняване, храна и превоз или към 989 $ за 7 нощувка.

Освен че е удобна за бюджета и е извънредно богата в културно отношение, доста от най-големите преимущества на Турция остават значително неразкрити, какъвто е казусът с „ Турската Тоскана “ , където можете да се насладите на вечери с три ястия и да опитате високооценено вино за под $23.

Александър Невски. Снимка: Искра.бг

България

На второ място, с растеж от 38,8% на годишна база, се подрежда ч есто подценяваната източноевропейска нация България , сгушена сред високите балкански върхове и дълга пясъчна брегова линия на Черно море , което е всичко друго само че не и черно. България е най-добре показана от античната си столица София , многолюден метрополис, където е толкоз евентуално да се натъкнете на жилищни блокове от социалистическата ера и впечатляващи монументи, колкото и на антични римски остатъци и фрески, православни църкви от 15-ти век.

Пловдив , най-старият непрекъснато населяван град в Европа се отличава с добре непокътнатия си гръко-римски спектакъл, и мощно укрепеното Велико Търново, град на рид, доминиран от не един, а два внушителни замъка.

Не ни карайте да започваме с оживеното българско крайбрежие, където дестинации за отдих като Варна и „ Слънчев бряг “ крадат светлината на прожекторите, пишат. Посещението на двойка може да излезе приблизително $998 за седмица , като храната дневно е към $17 .

Снимка: Pixabay

Сърбия

Вярвате или не, най-бързо разрастващата се дестинация в Европа сега, както и една от най-достъпните, е Сърбия , която е с без изход на море , по-малко известна страна на Балканите, която /изненадващо!/ е хазаин на директни полети от Америка през цялата година . От Белград , космополитна столица, която неотдавна бе наречена „ Южен Берлин “ поради оживения си нощен живот и обществена сцена, или елегантния Нови Сад , характеризиращ се със своите въодушевени от Австрия фасади и цитадела на река Дунав, Сърбия е идеалното културно бягство.

Няма изход на море, само че сред множеството си от зашеметяващи, наситени с просвета градове и осеяна със крепости , хълмиста сърцевина , Сърбия е едно от тези скрити скъпоценни камъни, които към момента чакат да бъдат открити и не е нужно да ограбите банката, с цел да се насладите на страната. Средната дневна цена за посещаване в Сърбия е $41, до момента в който междинната едноседмична цена за пасажер от междинен клас е необикновено наличните $284. А желаете да се похарчите за петзвездни спа хотели във Фрушка гора? Луксозно пътешестване до балканската страна ще ви коства единствено $716 за цялата седмица .

Остават броени дни: Скоростен катамаран потегля сред Бургас и Истанбул

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР