Ако партиите се обединят около политики, персоналният състав на правителството

...
Ако партиите се обединят около политики, персоналният състав на правителството
Коментари Харесай

Митов: Няма значение кой ще е в правителството

Ако партиите се обединят към политики, персоналният състав на държавното управление няма да има значение. Това съобщи в ефира на NOVA Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ. Партията му няма подготвен състав на държавно управление, тъй като първо ще приказва с останалите политически сили по съответни стратегии и политики.

Митов съобщи обаче, че с Българска социалистическа партия и с „ Възраждане “ няма по какъв начин да създадат коалиция, тъй като имат „ ценностни разлики “ по някои въпроси. ГЕРБ-СДС и левицата имат радикално разнообразни визии за това по какъв начин да се ръководят обществените финанси, а с „ Възраждане “ нямат общи точки към евроатлантическата ориентировка на страната, изясни той.

" Ако политическите партии стартират диалог, всевъзможни лични диалози нямат значение. Важното е в тази обстановка да има диалог върху проблемите, задачите и решенията. А кой персонално ще се захване да извършва дилемите - това ще се реши след това ", счита Митов. 

Ще насочим напъните си за договаряния към партиите с проевропейска ориентировка, които държат да задълбочим интеграцията в Европейски Съюз и НАТО и които сега разчитат вярно геополитическата обстановка, в която се намираме. Както и с тези, които са за по-строга фискална политика, добави Даниел Митов и удостовери, че по тези точки позициите на ГЕРБ съответстват с тези на Движение за права и свободи, „ Продължаваме Промяната “ и „ Демократична България “.

Митов сподели също, че диалозите от страна на ГЕРБ с останалите политически сили занапред стартират, тъй като в този момент са почнали и консултациите при президента. По думите му от партията са създали опит да търсят консенсус чрез контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, само че не всички партии са разбрали посланието им.
ТЕМА преди 3 часа 1122 преди 19 часа 5091 преди 22 часа 6712
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР