Ако отивате да го купите, значи то съществува. И ако

...
Ако отивате да го купите, значи то съществува. И ако
Коментари Харесай

Безполезни вещи, продадени за безумни пари

Ако отивате да го купите, значи то съществува.

И в случай че имате нещо за продажба, евентуално някой е подготвен да го купи.

Това е действителността на един свободен пазар. В една все по-свързана мрежа от близо осем милиарда души „ стойност “ се трансформира в безполезна дума.

В днешно време най-странните и най-случайни предмети могат да станат от безполезни до струващи милиони за една нощ. Всичко, от което се нуждаят, е верният покупател в точното време.

Същото работи и в противоположна посока - някои от най-хубавите неща могат да се окажат огромен неуспех.

Ето лист от движимости, видимо безполезни и безсмислени отпадъци, които са намерили точния човек в точния миг и са продадени за безусловно безумни суми пари.

Сценарий за филм на Одри Хепбърн

През 2017 година аукционна компания Christie's продаде на търг част от персоналните движимости на починалата Одри Хепбърн. Както се очакваше, нишови колекционери и отегчени богати хора похарчиха общо към 5.3 милиона $ за движимостите на актрисата.

Най-скъпият от всички продадени продукти? Сценарият за фотоси на Хепбърн за Breakfast at Tiffany’s, който коства над 700 000 $. Реално той е наличен онлайн в своята целокупност и всеки, който се интересува, може да изтегли гратис копие. Това значи, че 700 000 $ всъщност просто са платени за лист хартия, който Хепбърн е държала.



Косата на Джъстин Бийбър

Тази продажба е малко сложна за пояснение. Но малко предистория: Бийбър за първи път се популяризира със своята прическа-запазена марка - с дръпнат, извиващ се бретон.

През 2011 година младежът кумир реши да си обръсне главата и няколко милиона души, освен девойки в тийнейджърска възраст, само че и публицисти, изгубиха мозъка си. Тогава Бийбър се появи в Шоуто на Елън Де Дженерис и й предложи кичур от подстриганата си коса, при изискване че тя го продаде на търг за щедрост.

Тя го направи и дребното снопче жълти нишки завоюва неуместните 40 668 $. Всяка сума, дадена за щедрост, е нещо похвално, само че е мъчно да си представим по-безполезен предмет от дребен кичур от косата на Джъстин Бийбър.

Една единствена фотография



Важно е да потърсите в Гугъл “Rhein II” и да разгледате фотографията деликатно. Наистина вижте всичко – всеки подробност от всеки сантиметър. Това сигурно е красива фотография с прекрасен цвят и положително рамкиране, направена на река Рейн покрай Дюселдорф, Германия.

Сега се запитайте какъв брой бихте платили за копие на фотографията. Не, не оригиналът, просто копие. Вероятно отговорът няма да е действителната му продажна цена – невероятните 4.3 милиона $. Художникът разказва фотографията като „ трагично и надълбоко отражение върху човешкото битие и връзката ни с природата на прага на 21-и век “.

Отчитайки голямата продажба, „ Гардиън “ разказа фотографията като „ мръсно изображение на запустял, лишен от черти пейзаж “. Каквото и изложение да е по-точно, 4.3 милиона $ е много висока цена за препис, изключително когато евентуално можете да намерите същата фотография на пощенска картичка от 99 цента.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР