Ако отиваме на избори, да отиваме на нови предсрочни парламентарни

...
Ако отиваме на избори, да отиваме на нови предсрочни парламентарни
Коментари Харесай

Ананиев: Кирил Петков е човекът, който казва „Не, не става!“ на Борисов и Пеевски

„ Ако отиваме на избори, да отиваме на нови предварителни парламентарни избори. Въпреки това нямам доверие, че ще има нови избори дружно с европейските през лятото, тъй като има доста значими неща, които би трябвало да се създадат “.

Това сподели заместник-председателят на парламентарната група на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/ Настимир Ананиев . По думите му няма по какъв начин 63 народни представители да държат всичко в ръцете си.

„ Нормално е да има баланс при силите, които поддържат едно държавно управление. Ако министър председателят е от ГЕРБ-СДС, вицепремиерът и Министърът на външните работи би трябвало да е от ПП-ДБ. Не е изненада, че господин Пеевски е на страната на ГЕРБ, тъй като са в коалиция. ГЕРБ съзнателно основават напрежение преди ротацията, с цел да повлияят на договарянията “, разяснява националният представител.

Според депутатът е допустима промяна на министрите на опазването на здравето, Министерство на вътрешните работи и електронното ръководство.

„ Ако Калин Стоянов остане министър, ние считаме, че той ще е от квотата на ГЕРБ “ , безапелационен е Ананиев.

Той е на мнение, че дейностите са по-важни от думите . Ако предлагането за отсрочване на ротацията идва от ГЕРБ, това би могло да значи, че не желаят Мария-Габриел за министър председател.

„ Любовта на Пеевски към ПП-ДБ не е споделена. Знаете ли кой споделя „ Не, не става! “ на Борисов и Пеевски – Кирил Петков. Ние сме наясно, че плащаме политическа цена, само че би трябвало да се отпушат някакви промени, с цел да може България да върви напред. В този смисъл задачата на Кирил Петков е тежка “, безапелационен е националният представител.

„ В една обстановка на „ превзета страна “ ние от ПП-ДБ сме в тежка обстановка. Влезли сме в блатото, от което никой няма да излезе с бяла риза, наясно сме с това, ще бъде платена политическа цена, само че би трябвало да се отпушат разнообразни процеси. Малките промени вършат дребни цепнатини в огледалото на превзетата страна “ , разяснява Ананиев.

По думите му ПП-ДБ стопират доста процеси , които не са в полза на българските жители, само че не са обществени . Сигурен е, че хората го схващат, защото пътува из цялата страна и това е преобладаващото въодушевление при срещата с жители.

Ананиев означи, че в Софийския общински съвет ГЕРБ-СДС демонстрираха по какъв начин работи превзетата страна.

„ Те управляват множеството групи и откакто избраха ръководител от ПП-ДБ, ГЕРБ и Българска социалистическа партия си поделиха по 4 комисии. Това е огледален облик на Народното събрание. Вижда се за какво е толкоз тежко и против какво сме се изправили. Тази борба е дълготрайна “, уверен е депутатът.

„ Правим дребни стъпки, само че в вярната посока – медицинските хеликоптер, безплатното обучение, недостиг от 2,2%, законът за персоналния банкрут и други. Това е методът България да стане естествена европейска страна “ , счита Ананиев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР