Ако оставката на лидера Корнелия Нинова не бъде приета, конгресът

...
Ако оставката на лидера Корнелия Нинова не бъде приета, конгресът
Коментари Харесай

Крум Зарков: Ако оставката на лидера Нинова не бъде приета, конгресът ще е фарс |

Ако оставката на водача Корнелия Нинова не бъде призната, конгресът ще бъде фарс. 

Това разяснява Крум Зарков, който единствен до момента разгласи, че ще се кандидатира за ръководител на Българска социалистическа партия. 

Аз съм подготвен за искрено и другарско съревнование, и мисля, че партията ни трябва да организира този диалог, тъй като преживяхме огромна контузия - на три пъти изборните ни резултати са пагубни, съобщи той, представен от бТВ.  

Ето и цялостният текст на изявлението на Зарков:

Уважаеми делегати на 50-ия конгрес,
Уважаеми социалисти и симпатизанти на партията,

Уважаеми хора, които милеят за лявата концепция и за нейното показване в българския политически живот,

Спите ли надълбоко? Упоени ли сте към този момент задоволително от това, което се случва от сутринта? Готови ли сте за последния, за съдбовния удар?

Сърцето на нашата партия са нашите членове и симпатизанти, само че нейния мозък, би трябвало да е тук в тази зала. И от този мозък би трябвало да тръгне възобновяване. Този мозък е облъчван от сутринта с безспорни нелепици. Провалът на изборите е показан като триумф. Защо? Защото видите ли сме във властта. И във властта сме били, тъй като към този момент сме признати не като статукво. Спомням си по време на третата акция, от най-новата политическа партия даваха поръчки, че ще би трябвало да се работи с Българска социалистическа партия. Тогава загатваха моето име. Реакцията беше чудовищна. Тогава от нашата акция, от акцията на Българска социалистическа партия звучеше „ Какви са тези хора, които ще раздават честност? “ Днес обаче видите ли, те ни били приели.

Да, одобриха ни по силата на парламентарната математика и по силата на възприятието за отговорност, която и те, и ние изпитваме. Не можехме да си позволим да вкараме страната в следващата политическа рецесия, каквато към този момент беше навлязла. Но гласоподавателите не ни одобриха! Вътрешни врагове? – Сигурно има. Имало е преди, ще има и отсега нататък. Но външния знак не забелязахме още през април.

Друга нелепост – Нямало проблем с акцията на президента, тъй като ние го излъчихме през 2016-та. Факт! Излъчихме го през 2016-та. Имаме съображение да се гордеем с това и със същата степен имат съображение някои от нас да се срамят, за това, че направиха всичко допустимо, с цел да опорочат втората акция на Румен Радев и Илияна Йотова. 

Онзи ден чух и в Народното събрание доста гръмки изречения в поддръжка. Правилно, само че късно. Тази война не се отрази на президента Радев. Тя се отрази на Българска социалистическа партия.

И най-после последното – това, което се случва, е въпрос за отговорността. Пряко обвързван с този за морала и европейското държание на всеки политик. Циркулира послание, търсят се подписи, с цел да се гласоподава оставка, подадена през ноември месец. Ако това се случи, този фарс ще бъде в действителност следващ, в случай че не и финален гвоздей в ковчега на обществения имидж на Българската социалистическа партия.

Ще кажете хубаво, а има ли различен метод? Цивилизован ли е той или е обвързван с братоубийствена война? Ще ви кажа! Има. Да, има различен метод. Той е доста почтен и доста елементарен. Той стартира през ноември с изказване на другарката Нинова. Оставка, констатиране, директен избор. Имаме потребност от този диалог освен посред ни. Имаме потребност да отидем да забележим всяка партийна организация. Имаме потребност да приказваме за доста неща с хора, които страдат за това, че Българска социалистическа партия е четвърта. За това, че Българска социалистическа партия беше победена от Движение за права и свободи. За това, че когато сме в Народното събрание приказваме четвърти, а нашия ръководител е с сан на заместник-министър ръководител. Тези хора заслужават от нас да отидем, да ги чуем, да им дадем вяра и да им начертаем реален път напред.

Лявото има страховит капацитет.

А единствената структурирана мощ, която може да го носи отсега нататък, е Българска социалистическа партия. Това е отговорността на всеки един от нас тук – на тези, които са се подписали на обръщението и на тези, които не са. На тези, които са млади, на тези, които са остарели. И никой не може да се скрие от тази отговорност.

Имаме явен път. Достойни ли сме за него? Това ще проличи в идната точка!

Благодаря ви!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР