Ако организмът е болен, той трябва да се лекува, но

...
Ако организмът е болен, той трябва да се лекува, но
Коментари Харесай

Д-р Н. Михайлов: Когато ГЕРБ е в опасна фаза, паниката нараства

„ Ако организмът е болен, той би трябвало да се лекува, само че в случай че е смъртно болен, лечебните старания са безплодни “. Така пред БНР психологът, богослов и политически анализатор доктор Николай Михайлов разяснява тематиката - има ли воля измежду ръководещите да преборят корупцията.
„ Знаете ли какво мисля аз за нашия ГЕРБ, Бойко Борисов и неговите хора, които са някак си на прицел в този момент в предизборната обстановка. Аз мисля, че те не могат иначе. Това, което се разяснява обществено по отношение на тяхното държание, на обособените му представители, имотните им саги и така нататък, е просто демонстрация на един факт, който може да бъде съзнателен елементарно и то през цялото време, а той е, че те не могат да играят демократичната игра “, сподели още доктор Михайлов.

„ Това са хора, които са събрани към фигурата на един човек, който не е лишен от известни умения да ръководи други хора, само че произхождащ от здрачната страна на българската гласност. От равнища, които, така да се каже, са по начало под знака на огромното подозрение. Говоря за биографията на господин Борисов. Той е възпитаван като силов състезател и е възпитаван въпреки всичко от събитията като човек, който има инстинкт да се бори с конкуренцията по един метод, който не е нито разумен, нито транспарантен, нито либерален в новоевропейския смисъл на думата “.

„ Сега обаче, когато групировката „ Борисов – ГЕРБ “ е в някаква рискова фаза на допустима загуба на избори и начало на крах, който може да се окаже необратим, суматохата нараства, тъй като всеки казус на корупция повлича системата. Натискът извън поражда нещо като безпорядък, тъй като системата е корумпирана и извлеченият казус повлича едни след различен аналози на същия този казус “.

Описва се една картина пред погледа на публиката. Това не е нещо, което тя не знае, само че е нещо, което не е привикнала да вижда разгърнато в медийното пространство. Тогава суматохата на уволнението, което самозащитно Борисов подхваща е двуостра – от една страна той прави безразсъден опит да чисти личните си обори, от друга, до момента в който ги чисти, той изхвърля хора и излиза наяве, че той първо индиректно признава виновността на тези хора, тъй като не може да ги отбрани обществено, а не може да ги отбрани обществено, тъй като те са незащитими. От друга страна, трупани един след различен в общата картина на противоправно държание или аморално държание те разказват една картина на корумпирана система на власт “, добави още анализаторът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР