Ако обиколката на талията е по-голяма от тази на бедрата,

...
Ако обиколката на талията е по-голяма от тази на бедрата,
Коментари Харесай

Диети: Как да стопим корема

Ако обиколката на талията е по-голяма от тази на бедрата, незабавно вземете ограничения
Пресите не се предлагат повече от 3 пъти седмично

Коварният „ избавителен пояс “ на корема може да токсини насладата от новата рокля или дълго чаканата почивка. За досадната издаденост има физиологично „ оправдание “: мастните натрупвания в тази област, както и по задните елементи и бедрата, се появяват по хормонални аргументи.

Плоският стомах при дамите не е очакван от природата. Мазнините са им нужни за естественото действие на репродуктивните органи. Едно е обаче апетитно мекото коремче, а напълно друго - естетически грозните наслоявания на мастни кафези, които въздействат на външния тип, самочувствието и здравето.

Излишните мазнини по корема могат да се натрупат и при очевидно слаби хора. Заседналият метод на живот, седящата поза на работа, неправилното и нездравословно хранене с незадоволително фибри и протеини и обилие от нездравословни и изкуствени храни, сладки, мазни и нишестени артикули водят до натрупвания в корема. Нарушават се метаболитните процеси в организма и се стига до отсрочване на мастна тъкан в корема, чиито мускули стават летаргични и слаби.

Не забравяйте и напрежението: хормонът кортизол, който се образува вследствие на умствено и физическо пресилване и отмалялост, първо кара тялото да се нахвърля върху сладко и нездравословно, а по-късно да съхранява храна за бъдещето, трупайки ресурси. За дамите различен рисков фактор е бременността, по време на която мускулите и кожата се разтягат, „ отваряйки път ” за мастните натрупвания. 

Разни хора, всякакви мазнини

„ Шансът “ за струпване на мазнини по корема се дефинира освен от пола и метода на живот, само че и от генетиката: дамите с фигура с форма на ябълка (андроиден вид затлъстяване) би трябвало да извърнат повече внимание на въпроса за талията и близките области, в сравнение с техните по-щастливи приятелки „ круши “ (гиноиден или женски вид затлъстяване), при които, с помощта на естествените извивки на тялото, даже явно непотребните килограми могат да наподобяват ефектно.
Мазнините по корема могат да бъдат от друго естество: подкожната и висцералната лой са разнообразни. Подкожната нормално идва и си отива елементарно посредством възстановяване на храненето и увеличение на физическата интензивност.

Опасността от струпване в региона на корема идва от висцералната лой. Тя заобикаля вътрешните органи, ситуирани в коремната празнина, а необикновеният й напредък приказва за болести. Буквално просмукана от кръвоносни съдове, тази тъкан се свързва с други и получава опцията да изхвърля мастни киселини непосредствено в кръвта, което предизвика проблеми със сърцето и кръвоносните съдове, отлагания на неприятен холестерол и всички съпътстващи проблеми.

Да се отървете от непотребните висцерални мазнини е главната задача на диетата за плосък стомах. Експерти считат, че дамите би трябвало да преминат на такава диета, в случай че обиколката на талията им е повече от 80 см при невисок растеж, 82 см при междинен или 89 см при висок. Талията ви по-голяма ли е от бедрата? Спешно на диета!

Особено ефикасни са протеиновите диети, които са засищащи, предотвратяват инсулиновите скокове и доставят конструктивен материал за коремните мускули. 

Експресно намаляване

Закуска (изберете едно от менютата):
125 г нискомаслено нормално кисело мляко + 1 портокал;
200 г нискомаслена извара + настъргана ябълка;
Овесени ядки, приготвени със сушени кайсии и сини сливи (3 с. л. зърнени храни + 2-3 сушени плода);
40 г зърнесто сирене + 0,5 ч. л. червен пипер;
1 варено яйце + изсъхнал диетичен самун.

Междинна закуска (не повече от един път дневно и не по-рано от 2 часа след последното хранене, както и не по-късно от 2 часа преди лягане):
2 ябълки;
3 с. л. пресни плодове;
1 портокал;
1 банан;
0,5 ч. л. червен пипер.

Обяд (едно от менютата):
200 г пилешко филе на скара + салата от пресни зеленчуци с лъжичка зехтин;
200 г постна риба, задушена или варена + задушени или варени зеленчуци;
Зеленчуково пюре + 1 яйце;
Зеленчукова чорба + 50 г твърдо сирене.

Вечеря (едно от менютата):
100 г варен фасул + 100 г варено постно месо;
2 междинни картофа, печени с кората + салата от пресни зеленчуци;
1 варено яйце + 200 г варен фасул + 1 краставица;
2 домата + 1 краставица + 200 г варено пилешко месо без кожа;
200 г задушени морски блага.

Златни правила

Яжте 5-6 пъти дневно на дребни порции (но не повече от 200 калории на порция).

Приемайте задоволително протеини. Най-добрият избор е постно месо (говеждо или пилешко), морски блага, изключително скариди.

Важно е изварата и яйцата да участват постоянно в менюто.

Поне един път дневно яжте храна, богата на омега-3 и омега-6 мастни киселини. Те могат да бъдат открити в морската риба, бадемите, зехтина и лененото масло. Тези субстанции оказват помощ за " разтварянето " на хроничните мастни натрупвания.

Не избягвайте зърнените храни за закуска. Те съдържат висококачествени фибри, които задържат вода, подтикват храносмилането и усвояването на храната, чревната пъргавина и, най-важното, дейно се борят с натрупването на газове и подуването на корема. 

Яжте 2 порции зеленчуци и плодове дневно: фибрите ще обезпечат цялост на стомаха и чувство за задоволеност, ще се заредите с витамини. Не прекалявайте със суровите зеленчуци, тъй като постоянно провокират метеоризъм.

Пийте доста (поне 2 литра) елементарна негазирана вода дневно. Тя е нужна за хемопоезата и образуването на лимфа. Колкото по-добри са тези телесни течности, толкоз по-добър е метаболизмът и отстраняването на продуктите от раздробяване от клетките. Освен това течността се грижи за прочистването на червата.

Махнете от масата " надуващите " храни, които засилват микробите, обитаващи червата: зеле, ябълки, фасул, пълномаслено мляко, грозде. Същото важи за артикули, съдържащи сода, трансмазнини и хидрогенирани мазнини, подсладители, бонбони, алкохол, безалкохолни питиета. 

Експерти предлагат да не се злоупотребява с коремните преси, изключително при диета за намаляване на корема. Според тях има смисъл да се вършат такива извършения не повече от три пъти седмично и постоянно в композиция с натоварване на други мускули.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР