Ако обичате ястия като мусака, то овчарският пай е доста

...
Ако обичате ястия като мусака, то овчарският пай е доста
Коментари Харесай

Рецепта за невероятно вкусен овчарски пай

Ако обичате ястия като мусака, то овчарският къс е много сходно такова, поради че се прави главно от кайма и картофи. Но тук картофите се пюрират и се поставят от горната страна, което в действителност е " пухкавата заливка " на ястието. Вижте рецептата, която обезпечено ще се получи и на напълно неопитни готвачи:
Продукти за приблизително огромна йенска тавичка (вместимост 3 л):
За основата:
500 година телешка кайма 
2 моркова
2 глави лук 
300 година грах от консерва (бланширана) 
300 година царевица от консерва (бланширана) 
200 година консерва домати (на кубчета)
изсъхнал чесън - 2-3 скилидки
 Вкусен къс от картофи и гъби с ароматни подправки Вкусен къс от картофи и гъби с ароматни подправки
Предлагаме елементарна рецепта за домакински къс с картофи и гъби. Ето какви артикули са ви нужни: 1. Брашно - 200 грама; 2. Масло -...
Подправки - мащерка, сол, черен пипер, червен пипер. Оригинално се прибавя и  малко сос Уорчестър.
За пюрето:
3-4 приблизително огромни картофа
2-3 бучки масло, 50 мл. прясно мляко, сол и черен пипер
Приготовление:
 Ябълков къс за 5 минути Ябълков къс за 5 минути
Предлагаме ви един доста бърз и апетитен ябълков къс, с който можете да зарадвате всички. Необходими артикули: 4 ябълки 2 яйца 100 гр...
Стъпка 1: Запържете морковът и лукът в незалепващ огромен тиган или тенджера. Добавете каймата и задушете до съвсем подготвеност. Прибавете отцедените грах и царевица и разбъркайте добре. Тук е момента да сложите доматите и подправките. Задушете всичко за не повече от 5-10 мин.
Стъпка 2: Рецептата за пюрето е общоприетоо картофено пюре - сварете картофите в подсолена вода, прибавете черен пипер и още сол на усет, няколко бучки масло и прясно мляко. Пюрирайте до гладкост.
Стъпка 3: В йенската ви тавичка сложете сместта от кайма и зеленчуци като разпределите отмерено. Аз имах разполагаем пош, в който последователно пълних картофеното пюре и по този начин направих емблематичните за това ядене розички от пюре. Ако нямате, може да изрежете дупка от найлонова торбичка, а несъмнено, в случай че просто разпределите с шпатула / лъжица също ще се получи отлично. Ако е по този метод, може да извършите финни внезапни, благодарение на вилица, с цел да има този  " уау фактор " вашето ядене.
Запечете до изчервяване на пюрето на 200 градуса (приблизително 30 мин), с включени горен и низък реотан. Можете да добавите и малко настърган кашкавал най-после, който да се запече в последните минути.
Съвет: евентуално ще поизври малко от сместта, с цел да не залепва течност по фурната Ви, сложете тава най-отдолу на фурната, а йенската тава върху грил решетката.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР