Ако обичате, както повечето хора по аперитив два с приятели,

...
Ако обичате, както повечето хора по аперитив два с приятели,
Коментари Харесай

Как алкохолът влияе на организма

Ако обичате, както множеството хора по аперитив два с другари, преди хранене или на някой и различен мотив, то хубаво е и да сте осведомени с резултата на алкохола над организма.
Ефект на алкохола над човешкото тяло
Отрицателно влияние над здравето е невероятно единствено в случаите, когато индивидът въобще не приема алкохол. Във всички останали случаи, в една или друга степен изпитват последствията от потреблението на алкохол.
На процедура, никоя система от човешкото тяло не остава „ безразлична “, даже при сякаш, безвредните „ порции “ алкохол.
Как реагират органите и системите ни, вижте в този момент:
Стомах и панкреас
Алкохолът има негативен резултат, над храносмилателните органи: корем, панкреас, хранопровод. С негова помощ се поврежда и унищожават клетките по вътрешната стена на храносмилателните органи. Концентратът изгаря и предизвика некроза на тъканите; недоразвитост на жлезите, които отделят стомашен сок. Това води до гибел на кафези за инсулин. По този метод се забавя усвояването на питателните субстанции, инхибира се секрецията с храносмилателни ензими и се стига до застоялост на храната в стомаха.
Така въздействието на алкохола над здравето може да премине в храносмилателни проблеми, мощна коремна болежка, диабет, диабет, гастрит и рак на стомаха.
Сърдечно-съдова система
От стомаха и червата алкохолът попада в кръвта. Това води до заличаване на червени кръвни кафези, а от там се деформират и клетките, които придвижват О2 до белите дробове и тъканите. Дори за умерено пиещ алкохол човек на възраст сред 35-40 години процесът със болести по сърдечно-съдовата система е необратим. Най-честите болести са аритмии, исхемична болест, атеросклероза.
Въздействието на алкохола над човешкото здравето се демонстрира и в нарушение равнищата на кръвна захар. Това, може да докара до необратими последствия: проблеми с кръвоносните съдове, положения на диабет, нарушавания в мозъка и/или нервната система.
Много рисково е за сърдечно-съдовата система е огромното количество бира. Привидно безобидната напитка, известна измежду младите води до така наречен говеждо сърце, известно и като бирено сърце. То е увеличено по размер, склонно към чести контракции (всички типове аритмии и нараснало кръвно налягане).
Мозък и нервна система
Алкохолът е доста рисков за мозъка. Той довежда до разрушение на мозъчната кора, изтръпване и гибел на някои елементи.
Влиянието на алкохола се отразява и над работата на нервната система. Той провокира парализа на центровете, проблеми с паметта, нарушавания на вниманието, забавено психическо развиване, наркомания, деградация.
Доза алкохол (1-1,25 л. на ден за възрастен) води до кома и гибел.
Черен дроб
 Акция на КАТ в страната: На прицел - главните аргументи за катасрофи Акция на КАТ в страната: На прицел - главните аргументи за катасрофи
КАТ с всеобща акция в цялата страна, поради увеличението на злополуките. Във всяка област ще се наблюдават разнообразни нарушавания с приоритет,...
Черният дроб е изключително заплашен от алкохола. В него протича развой на окисляване на етанол, които минава до ацеталдехид. Това е доста рисково и мощно токсично вещество.
Под неговото въздействието клетките умират, а на тяхно място се образува белег. Така се стартира с всички типове метаболитни нарушавания.
Най-известно чернодробно заболяване вследствие на въздействието на алкохола, е цирозата.
Какво съставлява цироза?
С течение на времето, черният дроб се свива, под въздействието на алкохола. Той понижава по мярка, а това води до застой на кръвта и нараснало кръвно налягане. Естествената деградация на кръвоносните съдове се демонстрира с кървене, в следствие, на което в множеството случаи се стига до гибел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР